• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski Indijana pronašao Ćilibarsku sobu?

Sergej Trifonov, istoričar i lovac na blago, tvrdi da je pronašao ovo neprocenjivo blago u jednom bunkeru u Kalinjingradu.

Ukoliko je to tačno, Trifonov ne samo što će rešiti jednu od najvećih posleratnih zagonetki, već će i uspeti da postane multimilioner, piše "San" u tekstu pod naslovom "Ruski Indijana Džons pronašao izgubljeno blago nacista".

Ćilibarska soba u celosti je izrađena od ćilibara, zlata i dragog kamenja, i vrednost joj je procenjena na 150 miliona funti, mada bi cena mogla da dostigne i višestruko veću sumu.

"Verujte mi, tamo je, 12 metara pod zemljom. Ovaj bunker izgrađen je u februaru 1945. sa dvostrukim ciljem - da smesti štab nemačkih generala, i sačuva blago grada pod opsadom", rekao je Trifonov.

Ćilibarska soba ukradena je iz letnjikovca carske porodice u Carskom Selu tokom upada Nemaca u Rusiju 1941, i od kraja rata njena tačna lokacija je nepoznata.

Trifonov se nada da će do kraja meseca početi iskopavanje na lokalitetu za koji tvrdi da sadrži ovo blago. Uprkos njegovom entuzijazmu, istoričari nisu uvereni da je zaista pronašao "novi El Dorado".

"Nećemo mu verovati dok ne dokaže da je pronašao Ćilibarsku sobu, za sada su njegove tvrdnje samo dobra priča", rekao je ekspert sa Instituta za arheologiju Rusije Vladimir Kulakov.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

lina

Sto se mene tice, drzim mu pesnice da uspe u pronalasku cilibarske sobe, jer po informacijama koje ja imam to je zaista REMEK DELO UMETNOSTI i bilo bi steta da danasnji svet bude uskracen i da ga ne vidi! SRECNO!!!

SERIJE