Lagano jelo bogatog mirisa i ukusa za dve osobe.
Sastojci:
500 grama testenine oblika po želji
Tri paprike
Tri paradajza srednje veličine
150 grama kozjeg sira
Ljuta paprika (po želji)
Maslinovo ulje
Dve kašike vinskog sirćeta
Bosiljak
Priprema:
Oljuštite i prepolovite paprike, a zatim ih ispecite u rerni ili na teflonskom tiganju dok kožica ne počne da tamni i odvaja se. Kada se ohlade, oljuštite ih i isecite na veće kockice. Testeninu skuvajte "al dente", i pomešajte sa paprikama i svežim paradajzom iseckanim na kockice.
U činiji izmešajte jedan sitno isečen čen belog luka, ljutu papričicu po želji, dve kašike vinskog sirćeta i šest kašika maslinovog ulja. Mešavinu dodajte testenini sa povrćem, pospite izmrvljenim kozjim sirom i svežim bosiljkom i servirajte.
(MONDO)
500 grama testenine oblika po želji
Tri paprike
Tri paradajza srednje veličine
150 grama kozjeg sira
Ljuta paprika (po želji)
Maslinovo ulje
Dve kašike vinskog sirćeta
Bosiljak
Priprema:
Oljuštite i prepolovite paprike, a zatim ih ispecite u rerni ili na teflonskom tiganju dok kožica ne počne da tamni i odvaja se. Kada se ohlade, oljuštite ih i isecite na veće kockice. Testeninu skuvajte "al dente", i pomešajte sa paprikama i svežim paradajzom iseckanim na kockice.
U činiji izmešajte jedan sitno isečen čen belog luka, ljutu papričicu po želji, dve kašike vinskog sirćeta i šest kašika maslinovog ulja. Mešavinu dodajte testenini sa povrćem, pospite izmrvljenim kozjim sirom i svežim bosiljkom i servirajte.
(MONDO)