• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TV: Andrija Milošević kao nacista

Deset godina nakon brodvejske premijere komad "Producenti" biće prvi put izveden 26. februara u Pozorištu na Terazijama.

Predstava je adaptacija filma Mela Bruksa iz 1968, koji prati dva producenta koji kuju plan da se obogate na propaloj brodvejskoj predstavi, ali ih čeka iznenađenje kada predstava odjednom postaje hit.

Reditelj Jug Radivojević ističe da je ovaj mjuzikl možda i najzahtevniji od svih, kao i da su u srpskom pozorištu morali da se pridržavaju licence, zbog strogih američkih zakona. Radivojević je pohvalio glumce da su prevazišli sami sebe.

"Osnovna tema komada 'Producenti' jeste činjenica da se na lošim predstavama najbolje zaradi" rekao je reditelj dodajući da u predstavi učestvuje veliki ansambl od 127 učesnika, ima 150 kostima, 12 promena dekora, šest glavnih likova i 18 bitnih uloga za članove glumačkog ansambla, baleta i hora, uz učešće kompletnog orkestra, što je čini veoma zahtevnom.

U beogradskoj premijernoj podeli Nebojša Dugalić igra Maksa, Slobodan Stefanović Leopolda, Andrija Milošević u alternaciji sa Milanom Antonićem igra bivšeg SS-ovca Franca, Jelena Jovičić je sekretarica Ula, Nikola Simić Rodžer, a Miroljub Turajlija njegov asistent Karmen.

Posle nekoliko stotina drugih pozorišnih uloga Nikola Simić se u 67. godini okušao i u mjuziklu. Iskusni glumac je priznao da je ovaj komad dosta zahtevan, ali se našalio da je sve lako sa vršnjacima.

Gost Pozorišta na Terazijama je i Andrija Milošević. Popularni crnogorski glumac tumači lik naciste Franca Libkinda, koji je iz svojih ideala napisao muzičku počast Adolfu Hitleru pod nazivom "Proleće za Hitlera".

Milošević je u šali rekao da mu nije teško da igra bivšeg SS-ovca koji misli da je Hitler "politički korektna ličnost", a da su "Producenti" za njega profesionalni izazov, koji će se pokazati da li može da nastavi da igra predstave ovakvog žanra.

Nebojši Dugaliću je ovo takođe prvi put da igra u mjuziklu, ali veruje da će, prema njegovom ukusu, srpski “Producenti” biti bolji i od brodvejskih. Dugalić je dodao da je reč o laganoj, zabavnoj i veoma duhovitoj predstavi, "ali sa izraženim situacionim rasponima, koji se menjaju iz minuta u minut".

Jelena Jovicic kaže da je tumačenje lika Ule ostvarenje jednog od snova, s obzirom da su joj prijatelji koji su “Producente” gledali na Brodveju još ranije rekli da je ta uloga odlična za nju.

"Ukoliko bih moj lik u predstavi poredila sa osobama iz današnjeg vremena ona je zapravo bilo koja od devojaka koje ulaze u rijaliti emisije, kako bi postale poznate i popularne", rekla je ona i dodala da je Ula Inga Hansen, devojka koja želi da zaradi puno novca, postane popularna glumica i ode u Rio, što joj na kraju i uspeva.



Mjuzikl “Producenti” je premijerno izveden na Brodveju 19. aprila 2001. godine, a nakon toga je igrana još 2.501 put i prevedena na 15 svetskih jezika. Uspeh potvrđuju brojne turneje po svetu i internacionalne produkcije: Sidnej, Toronto, Berlin, Tel Aviv, Tokio, Osaka, Budimpešta, Milano, Bratislava, Beč, Atina, Kopenhagen, Meksiko siti, Moskva, Prag...

Dva dana nakon premijere 2001. goidne “Producenti” su oborili rekord najveće prodaje karata na blagajni u je dnom danu – preko tri miliona dolara. Nakon samo dve godine, oborili su sopstveni rekord i postavili novi – preko 3,5 miliona dolara prihoda od prodaje karata samo u jednom danu.

Na dodeli Toni nagrada 2001. “Producenti” su osvojili 12 nagrada (od ukupno 15 nominacija): najbolji mjuzikl, libreto, originalna partitura, glavna muška uloga, sporedna muška uloga, sporedna ženska uloga, scenografija, kostim, koreografija, dizajn svetla, orkestracija i režija.

Mjuzikl, čija produkcija košta oko 40 miliona dolara osvajao je i druge najprestižnije umetničke nagrade – Oskar, Emi, Gremi...

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Strelac

Mala ispravka u vezi Nikole Simica jednog od nasih najboljih glumaca ikada. Sada mu je 77-a ne 67-a godina. Ziveo on nama bar jos toliko i imao jos puno dobrih uloga!

SERIJE