• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Javni radovi i za invalide

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je danas konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova, na kojima se angažuju invalidi i asistenti.

Sprovođenje javnih radova, kao mera aktivne zapošljavanja, može se realizovati zapošljavanjem osoba sa invaliditetom ili nezaposlenih lica za pružanje asistencije invalidima, koji se radno angažuju ili obrazuju, kao i za zadovoljenje njihovih osnovnih životnih i socijalnih potreba u kući i van nje.

Ti javni radovi mogu se sprovoditi u oblastima socijalnih, humanitarnih, kulturnih i drugih delatnosti.

Sredstva za zarade angažovanih lica u visini od 17.600 do 22.000 dinara, uvećane za poreze i doprinose, do najmanje minimalnog iznosa obezbedila je NSZ, kao i naknadu troškova dolaska i odlaska sa rada, u visini od 1.500 dinara, organizovanja rada u visini od 2.500 i obuke pojednom javnom radu od 50.000 dunara.

Poslodovac - izvođač javnog rada u obavezi je da obezbedi isplatu preostalog iznosa dolaska i odlaska sa rada, troškove minulog rada, naknadu zarade za vreme godišnjeg odmora i eventualnu razliku između minimalne cene rada i visine neto zarade, utvrđene pozivom.

Pravo učešća na konkursu imaju, teritorije autonomije, lokalne samuprave, javne ustanove i preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge, društvena preduzeća i udruženja građana.

Korisnici usluga asistencije ne mogu bili mlađi od 18 ni stariji od 65 godina, a asistenti ne mogu biti lica, koja su članovi uže porodice invalida.Rok za podnošenje prijave je 5. decembar.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image