Medjunarodni institut za ukus i kvalitet (ITQI), jedna od najprestižnijih svetskih organizacija proizvodjača hrane i pića, dodelio je u Briselu beogradskoj kompaniji "Rojal Eko Fud" (Royal Eco Food) dvostruku nagradu za kvalitet proizvoda, u kategoriji preko 480 proizvoda iz 55 zemalja-kandidata.
Medjunarodni institut za ukus i kvalitet (ITQI), jedna od najprestižnijih svetskih organizacija proizvodjača hrane i pića, dodelio je u Briselu beogradskoj kompaniji "Rojal Eko Fud" (Royal Eco Food) dvostruku nagradu za kvalitet proizvoda, u kategoriji preko 480 proizvoda iz 55 zemalja-kandidata.Stručni žiri, sastavljen od poznatih evropskih šefova kuhinja i restoratera, dodelio je u petak uveče kompaniji Rojal Eko Fud nagrade za ajvar i ljuti umak od šljiva, originalni proizvod koji se služi uz divljač i pečena mesa.
Ovi proizvodi su dobitnici u kategoriji organske hrane, koja beleži izuzetno brz razvoj na tržištima širom Evrope, izjavio je Tanjugu u Briselu suvlasnik "Rojal Eko Fud", Dragan Mijanović.
"Tržište kao što je Evropska unija veoma rado prihvata ovakve proizvode, te je potražnja još uvek veća od ponude", dodao je Mijanović, i podvukao da su dva glavna aduta organske hrane ukus i zdvavstvena bezbednost.
Kompanija proizvode koji ne sadrže pesticide, konservanse i aditive, izvozi u Sjedinjene Američke Države i Južnu Afriku, a prestižna briselska nagrada otvara vrata i tržištu EU, naglasio je Mijanović.
"Rojal Eko Fud", kompanija osnovana 2005, je na tržište do sada plasirala 18 proizvoda, od kojih su tri proizvodi dečje hrane.
(Tanjug)