• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PKB-u oproštena milijarda dugova

Odbornici Skupštine Beograda usvojili su danas odluku o otpisu dugovanja Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) u restrukturiranju i njegovih zavisnih društava, na dan 31. marta.

Dug po osnovu ustupljenih javnih prihoda, uvećan za kamatu, na dan 26. februar za "PKB Korporaciju" iznosi više od milijardu dinara, za "PKB Agroekonomik" više od 13 miliona dinara, a za "Veterinarsku stanicu PKB" blizu 6,5 miliona dinara.

Odbornici LDP su glasali protiv odluke o otpisu dugova PKB-u, jer, prema objašnjenju šefa odbornika te stranke Dejana Ranđića, još uvek nije jasna strategija šta raditi sa restruktuiranjem PKB.

Dug po osnovu izvornih javnih prihoda za "PKB Korporaciju" iznosi više od 100 miliona dinara, a za "PKB Agroekonomik" 1,9 miliona dinara.

Odbornici Skupštine Beograda su takođe prihvatili i suinformaciju o neophodnosti nabavke 400 novih autobusa za potrebe Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd".

U obrazloženju informacije o nabavci novih autobusa piše da poslednjih godina nije vršena nabavka autobusa, da GSP "Beograd" u ovom trenutku raspolaže sa 810 autobusa, od kojih je 400 starije od 10 godina.

Navedeno je i da će grad na ime tekućih subvencija GSP "Beograd" obezbediti finansijska sredstva u realnom nivou subvencija koje će biti izdvojene za 2012. godinu, za ceo period trajanja dugoročnog poslovnog aranžmana za nabavku svih 400 autobusa.

Takođe, odbornici su usvojili i odluku o prenameni sredstava iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj namenjenih unapređenju javnog prevoza i saobraćajne infrastrukture, tako da se tim sredstvima neće finansirati, pored ostalog, produžetak tramvajske mreže preko mosta na Savi, ali će biti finansirana nabavka tramvaja i to u iznosu od 30 miliona evra.

Odbornici su izmenili i Odluku o finansiranju programa, projekata i investicionih akivnosti korisnika sredstava budžeta grada u 2013. i 2014. godini, prema kojoj će za nabavku 32 nova zglobna niskopodna autobusa biti izdvojeno 100 miliona dinara, a za nabavku i ugradnju potrebne bazenske tehnike u Sportskom centru "11. april" 120 miliona dinara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image