• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dilan Dog na srpski način

Autori popularnog junaka Dilana Doga, scenaristi Paola Barbato i Mikele Meda i crtač Fabio Čeloni, biće glavni gosti Međunarodne strip konferencije koja večeras počinje u Kragujevcu.

"Reč je o jedinstvenom događaju u Šumadiji koji za cilj ima promociju i razvoj stripa kao važne oblasti vizuelne umetnosti", rekao je Vladimir Paunović, predstavnik nevladine organizacije "Milenijum", koja je organizator ove manifestacije zajedno za Udruženjem ljubitelja devete umetnosti "Svet stripa" iz Kragujevca.

Paunović je naglasio da će na konferenciji "Kragujevac, godine druge", koja će trajati do 1. jula, novinski strip kao novu formu stripa promovisati Marko Somborac, Rade Tovladijac, Zdravko Zupan i Zoran Stefanović, kao i da će posetioci imati priliku da pogledaju i novi serijal Baneta Kerca "Balkan ekspres".

Publici će se predstaviti i autori iz zemalja bivše Jugoslavije koji će izvesti parodiju na američki strip performans "Pij i crtaj"!

Strip konferencija "Kragujevac godine nulte", kao pilot projekat, prvi put je održana 2010. godine, a prošle godine, kada je proslavljen 50. rođendan popularnog strip junaka "Zagora", takođe je održana konferencija, pod nazivom "Kragujevac, godine prve".

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

strip foreeveer

Stripovi su zakon blek steenaa i zagor posebno

Mr Dilan

Sjajna vest... Situacija je sve bolja! Samo trebe dosta raditi na promociji:)

SERIJE