• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Norveška među najvećim donatorima u Srbiji

Ambasador Norveške u Srbiji Nils Ragnar Kamsvog rekao da je Norveška dala Srbiji više od 240 miliona evra u poslednjih 12 godina i da je ona jedan od najvećih bilateralnih donatora u državi.

"Norveška smatra da je njena pomoć znatno doprinela jačanju stabilnosti u Srbiji. Cilj i smisao pomenutih donacija je podrška EU integracija Srbije...", rekao je Kamsvog na konferenciji u Medija centru o organizacijama civilnog društva.

On je kazao da je Norveška povećala donacije u oblasti razvoja lokalnih projekata, kroz saradnju sa opštinama i nevladinim organizacijama.

"Imajući u vidu visinu od 0,5 miliona evra od pre dve godine, podrška Norveške civilnom sektoru, uključujući i ovaj konkurs verovatno će biti oko četiri miliona evra u ovoj godini", rekao je Kamsvog.

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer rekao je da je neophodna dobra organizacija civilnog društva kako bi Srbija napredovala i postala bolje mesto za život građana.

Predsednica Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Milica Delević rekla je da u Srbiji postoji jaka društvena podrška za borbu protiv korupcije.

"Kada je u pitanju poštovanje ljudskih prava, nediskriminacija,uključivanja manjina i ranjivih grupa rekla bi da ta društvena podrška nije toliko jaka", rekla je Delević.

Ona je istakla da je izuzetno značajna podrška organizacijama civilnog društva na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

U okviru pokretanja drugog dela programa "Jačanje organizacija civilnog društva u Srbiji" finansiraće se organizacioni troškovi civilnog društva da bi se poboljšala njihova održivost i efekti aktivnosti koje sprovode, rekli su učesnici skupa u Medija centru.

Na konferenciji je rečeno da će biti finansirane organizacije civilnog društva koje realizuju aktivnosti u oblastima socijalne inkluzije, ljudskih prava i borbe protiv korupcije.

Više informacija o konkursu može da se vidi na sajtu ambasade Norveške u Srbiji www.norveska.org.rs.

(Beta, foto: Fonet/Medija centar)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

malckom

Norveška je stvarno zemlja koja zaslužuje poštovanje. Ja bih čak rekao da nam je ona možda najveći donator, ako pogledamo koliko ima stanovnika. Recimo, Nemačka ima preko 80 miliona, a Norveška oko 4,5 miliona stanovnika.

Nacionalista!

Zli Nemci,Zli Norvezani a od Brace Rusa nista!

special image