• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada ovlastila Baćevića da potpiše za kanal

Ministra prirodnih resursa Milan Bačević ovlašćen da sa kineskom državnom kompanijom potpiše protokol (memorandum) o razumevanju za studiju opravdanosti.

Kako se navodi u saopštenju sa sednice Vlade Srbije, Bačević je ovlašćen da u ime Vlade potpiše protokol o izgradnje plovnog kanala na reci Moravi kroz Srbiju sa kineskom državnom kompanijom "Čajna Kečoup grup" (China Gezhouba Group Corporation).

Bačević je u jednonedeljnoj poseti Kini radi prelimirarnih pregovora o projektu plovnog kanala od Dunava do Egejskog mora, rekom Moravom i Vardarom. Ministar bi trebalo i da razgovara o nacrtu protokola o razumevanju sa "Čajna Kečoup grup".

Kako je ranije saopštilo Bačevićevo Ministarstvo, na osnovu toga će biti urađena studija izvodljivosti, analize, provere i istraživanja mogućnosti razvoja i realizacije tog projekta.

"Protokol o razumevanju samo je prvi korak ka mogućoj realizaciji tog projekta i tek nakon toga može se pristupiti donošenju konačne odluke, prikupljanjem svih raspoloživih podataka, sugestija i uputstava o projektu", navelo je Ministarstvo i istaklo da za realizaciju tog nacrta protokola nisu potrebna sredstva iz državnog budžeta Srbije.

Kanal bi povezao Srbiju, Makedoniju, Grčku, Podunavlje, Srednju Evropu. To bi doprinelo razvoju saobraćaja i energetike, a, uz izgradnju sistema za navodnjavanje duž Morave, poboljšali bi se uslovi za poljoprivredu.

Ministarstvo je spremno da do polovine 2013. godine pripremi dokumentaciju za prostorni plan kanala, uz infrastrukturne objekte.

Bačevićeva poseta Kini i "misterija" oko toga o čemu on "pregovara" sa Kinezima i kojim bi se to parama gradilo podigla je pravu buru na jučerašnjoj sednici srpskog parlamenta.

(Beta, foto: Beta/Vlada Srbije)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dejo

Oni će to da naprave,naši čukun unuci će da vraćaju kredit a u kanalu nema dovoljno vode!

special image