• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bodiroga otvorio fabriku u Boru

Izvor Tanjug

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga predstavio je danas svoju fabriku mernih uređaja EWG, u Boru.

 Bodiroga otvorio fabriku u Boru Izvor: MN Press

Dejan Bodiroga
Izvor: MN Press

To je najveća fabrika te vrste u jugoistočnoj Evropi sa izuzetnim izvoznim potencijalom, u koju je proslavljeni srpski reprezentativni košarkaš i internacionalac do sada uložio preko osam miliona evra.

"Radi se o najsavremenijoj tehnologiji na kojoj su radili inženjeri i cela grupa ljudi dugi niz godina, i veoma smo ponosni da smo uspeli da otvorimo ovakvu fabriku u Srbiji", rekao je proslavljeni košarkaš.

Naglašavajući da fabrika ima najsavremeniju tehnologiju, i da može da konkuriše najboljim evropskim proizvođačima, on je dodao da je ponosan na kvalitet proizvoda koje "možemo da pokažemo na svim tržištima u Evropi, i u Rusiji i uTurskoj".

Fabrika u punom kapacitetu, kako je naveo, može da proizvede i do 500 hiljada mernih uređaja za električnu energiju. Proširenje proizvodnje zavisi od tržišta u Srbiji i inostranstvu, kako bi fabrika mogla da zaposli što više ljudi.

"U ovoj fabrici u Boru proizvode se uređaji koji predstavljaju osnovu za modernu mernu infrastrukturu, koja je data kao preporuka od strane Evropske komisije za neki budući način razvoja merenja i komunikacije između distributera i korisnika električne energije, toplotne energije, gasa i vode", rekao je razvojni inzenjer kompanije EWG, Ivica Džunić.

On je objasnio da će "ovakvom jednom modernom infrastrukturom, u budućnosti biti objedinjeno daljinsko čitanje podataka i daljinska komunikacija sa svakim mernim mestom ponaosob".

"To je suština ovog proizvoda koji proizvodimo u fabrici", kazao je Džunić.

Na pitanje novinara zašto baš fabrika u Boru, Dejan Bodiroga je odgovorio: "Borski kraj je lep i nedovoljno razvijen, tako da smo hteli da baš ovde otvorimo fabriku, jednostavno da se ovaj kraj razvija na pravi način".

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Belllaaa

Cuj otvorila se nova fabrika...ma da kako da ne.. ta fabrika postoji vec 3 god, radnicima je i po 6 meseci kasnila plata..radili su u nehumanim uslovima na niskoj temperaturi bez grejanja i po 12h dnevno.. ...da ne pricam dalje..bila sam jedna od njih...NE VERUJTE U SVE STO CUJETE..stvarnost je "malo" drugacija

str8

Prvo to su strujomeri za daljinsko ocitavanje tako da ne znam koliko cemo mi imati uvid u potrosnju. Drugo svaka cast na otvaranju radnih mesta ali isto tako smatram da njemu zaista nije potrebna nacionalna penzija kad vec ima milione.

jasna

nije jasno odstampano-predlazem preduzecu edb tj.elektro dístribuciji iz beograda koja struju meri prastarim strujomerima da kupi od dejana moderne i tacne uredjaje ne odbijam % za ideju :-)

special image