Branko Ružić demantuje i čudi se u isto vreme.

Potpredsednik Partizana u razgovoru za "Kurir" kaže da su priče o podelama u Upravi kluba zbog prodaje Aleksandra Mitrovića "kafanske priče". I ne samo to. Tvrdi da je srpski šampion odlično prošao u tom poslu i da će još bolje proći!

Povodom ocena da je Mitrović otišao "ispod cene", Ružić kaže:

"Ako početnu ponudu Anderlehta od 3,5 miliona podignete na pet miliona evra vredno obeštećenje, pa još isposlujete i 20 odsto od sledećeg transfera, onda se ne može pričati o loše odrađenim pregovorima".

Javnost nije zaboravila da je Partizan, ne tako davno, zauzeo stav da od prodaje Mitrovića ovog leta "nema ništa".

"Tačno je da smo na neki način preinačili raniju odluku, ali bili smo prinuđeni da biramo između dva loša rešenja. Jednostavno, želja igrača i posebno njegovih roditelja bila je toliko jaka u korist selidbe u Anderleht da bismo njegovim zadržavanjem postigli kontraefekat", tvrdi Ružić.

Ružić je, između redova, potvrdio pisanje MONDA da je potpredsednik Mile Jovičić ponudio, a ne podneo ostavku zbog neslaganja sa prodajom najboljeg fudbalera kluba, koji je otišao posle samo jedne sezone u Humskoj.

"Mile Jovičić ostaje da radi u Partizanu sve ono što je i prethodnih šest godina doprinosio klubu kao njegov potpredsednik. Što se tiče kafanskih naklapanja o našoj neslozi, moraću da razočaram određene centre moći i da poručim da smo i na poslednjoj sednici Upravnog odbora ponovo postigli saglasnost u skladu s demokratskom procedurom".

Ono gde se Ružić složio sa delom javnosti koja je osporila prodaju Mitrovića, istog leta kada i Lazara Markovića, jeste da će Partizan do 31. avgusta uveče pronaći napadača približno jednakih kvaliteta.