• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas prodao Dajrekt mediju Bugarima

Izvor Tanjug

Kompanija Dajrekt medija, dosad članica Multikom grupe Dragana Đilasa, prodata je medijskoj grupi bugarskog biznismena Krasimira Guergova.

U saopštenju o prodaji iz Multikom grupa nije navedena vrednost transakcije, već samo da je novi vlasnik iz Bugarske u medijskom poslu je od ranih devedesetih godina prošlog veka i na bugarsko medijsko tržište je doveo najveće strane investitore.

Ime iz tužbe


Firma Dajrekt medija uveliko je spominjana u svojevremenom obračunu Đilasa i tabloida "Kurir", koji je završio odštetnim zahtevom od milijardu evra. Vlasnik Kurira je optužio Đilasa da preko Dajrekt medija kontroliše najveći deo oglasnog prostora u Srbiji i da na taj način nastoji da utiče na uređivačku politiku u medijima. "Dragan Đilas je jedan od vlasnika marketinških agencija. Čovek koji ima izuzetan uticaj u svim medijima u Srbiji i koji je zaveo jednu vrstu strahovlade. Mi se zadnjih 20 i nešto dana bavimo nekim pričama i nekim aferama u kojima je on učestvovao, a nijedan drugi medij to ne sme da prenese", rekao je u januaru 2013. vlasnik "Kurira" Aleksandar Rodić.

Guergov je dugogodišnji bugarski partner kompanija Central juropijan medija enterprajzis (CME) kao i Njuz korporejšn, uglednih medijskih kompanija koje posluju u srednjoj i istočnoj Evropi.

"Kompanijom Dajrekt medija upravljaće jak lokalni tim menadžera na čelu s međunarodnim bordom direktora u kojem će ključni članovi biti ugledni profesionalci iz medijskog biznisa, višegodišnji partneri naše globalne mreže", rekao je Guergov.

On je ocenio da će ova akvizicija omogućiti širenje poslovanja i sticanje nove prednosti u regionu, a i šire.

Guergov, koji u svojim kompanijama zapošljava oko 1.000 ljudi, dodao je da je kupovina deo strategije širenja, čiji je cilj da Dajrekt medija postane lider u Jugoistočnoj Evropi.

Guergov je i akcionar BTV Medija grup, vodeće medijske kuće sa 44 odsto udela na bugarskom tržištu, i predsednik oglašivačke agencije Kres.

"Ovakva strana investicija predstavlja značajno otvaranje Srbije na području medija i tržišnih komunikacija, u skladu sa procesom evropskih integracija. Svi segmenti poslovanja i saradnje agencije Dajrekt medija sa klijentima i partnerima ostaju nepromenjeni. Takođe, promena vlasnika neće uticati na ugovore o radu zaposlenih, niti na sigurnost njihovih radnih mesta i ugovorom definisanih redovnih profesionalnih obaveza", izjavila je Jadranka Drinić predstavnik menadžmenta Multikom grupe.

Dajrekt medija je kompanija za multimedijalne komunikacije iz Beograda, koja posluje u celom regionu. Ima oko 150 zaposlenih u 7 zemalja, a na svom sajtu navodi da se "2010. pozicionirala među 30 najjačih firmi u Srbiji" i da je "lider u komunikacijskom i medija planiranju, kao i u zakupu medija u celom regionu".

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan R

Da vidimo da li će ovaj uspeti da zbriše na neka ostrva pre nego što ga uhapse.

Ivan

Ovako je i Miskovic poceo pre hapsenja...

special image