• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žeželjev most: Tender ili odoše milioni

Izvor Fonet

Ukoliko se do 15. decembra ne raspiše tender za izgradnju pristupnih puteva na Žeželjevom mostu u Novom Sadu, Srbija će izgubiti 5,5 miliona evra donacije Evropske unije.

Problem su imovinski odnosi na parcelama na kojima treba da se grade ti putevi, jer nije rešen prenos vlasništva sa Republike na grad Novi Sad, javlja danas RTV.

Gradsko veće je nedavno donelo hitan zaključak o prihvatanju inicijative na prenos vlasništva i dostavilo ga republičkoj Direkciji za imovinu i novosadskom Zavodu za izgradnju grada kao investitoru projektno-tehničke dokumentacije, potvrdila je pomoćnica direktora ZIG za tehničke poslove Zorica Ninić Stupar.

"Očekujemo da Vlada Srbije u najskorijem periodu donese odluku kojom će se pravo korišćenja na parcelama predviđenim za gradnju pristupnih saobraćajnica Žeželjevom mostu sa Republike Srbije ponovo preneti na grad Novi Sad", izjavila je ona za RTV.

Takođe, s druge strane, kasni i projekat za izgradnju autoputa Novi Sad-Šabac sa tunelom kroz Frušku goru, što zbog novca, što zbog gluvih telefona na relaciji između republičke i pokrajinske valsti.

Pokrajinski poslanik iz Rume Nenad Borović podseća da je tokom prethodnih meseci bilo nekoliko nemilih događaja u Irigu zbog saobraćajnih problema u tom naselju, među kojima je i incident koji je izazvao šleper udarivši u jednu porodičnu kuću.

"Srećom, nije bilo ljudskih žrtava. Ali, mora se konačno sesti i razgovarati na nivou pokrajinske i republičke vladei krenuti u radove. Sve drugo je prazna priča", rekao je Borović za RTV.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image