Topla supa uvek dobro dođe, a posebno u ovim hladnijim danima. Osim što će vam pomoći da se zagrejete, u nju ide i dosta povrća, pa ćete na taj način uraditi i nešto dobro za svoj imunitet.
- 350 gr skuvanog krompira - 2 jaja - 3 kašike kukuruznog griza - 2 šargarepe - 2 glavice crnog luka - 2 kašike pirinča - kašika kisele pavlake - sitno iseckan peršun - vegeta, biber, so Priprema: Oljuštite krompir, iseckajte na kockice i obarite u vodi. Iscedite vodu i mutite krompir dok se ne razbiju sve grudvice. Dodajte jaje, griz i peršun, malo posolite i sve izmešajte. U posudi u kojoj ćete da kuvate čorbu, na malo ulja ispržite crni luk i šargarepu. Zatim u to nalijte litar vode, dodajte pirinač i povremeno mešajte kako se ne bi zalepilo za dno posude. Od smese sa krompirom koju ste prvo napravili, sada oblikujte knedle. Kada je pirinač skoro potpuno skuvan, dodajte knedle i kuvajte sve dok ne isplivaju na površinu. U to dodajte malo soli, vegete i bibera po ukusu. Zatim je začinite tako što ćete dodati umućenu kiselu pavlaku i jaje. Ostavite da se kuva još nekoliko minuta i dodajte peršun.