• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo kako će izgledati novi račun za struju

Izvor Fonet

Ministarka energetike Zorana Mihajlović predstavila je danas nove račune za struju, na kojima su preglednije prikazane pojedine stavke i zaduženja, a građani mogu da uporede i potrošnju koju su imali tokom čitave godine.

Mihajlović je, na konferenciji za novinare, rekla da verujeda će novi računi biti dostavljeni već u februaru i da će, nakon deset godina, građani imati priliku da utrošenu struju plate na osnovu preglednog računa.

Građani su do sada imali dosta zamerki, jer je račun bio nejasan, a sada su objašnjene sve stavke koje su predstavljale problem, koji deo su fiksni troškovi, a šta je potrošnja, istakla je ona.

Mihajlović je rekla da će na prvoj strani računa biti zaduženje za mesec na koji se odnosi, prethodni dug i dug za RTV pretplatu, kao i prikazana potrošnja po mesecima u prethodnoj godini dana.

Na poleđini će biti obračun utrošene struje po tarifama i zonama, fiksne takse i nadoknade, kao i popusti koje domaćinstvo ima i specifikacija duga za RTV pretplatu.

Mihajlović je najavila da je sadašnji izgled računa samo prvi korak i da se u narednih godinu dana, promenom metodologije, može očekivati još pojednostavljeniji račun.

Komentari 26

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ROKI

Opet je neki gangula uzeo pare za ovu legalizovanu otimačinu!

Nenad.presevo

Ma kakvi racuni nije do racuna nego ne mogu da naplate struju od duznika koji duguju po vise hiljade dinara pa ih mole i sa popustima i do 40 odsto popusta od duga da bi platili onih 60 procenta a mi sto placamo redovno nikom nista da se ovo desava na zapadu do rad niko ne bi imao struju od tih duznika gde li ide ova nasa drzava ja se pitam a za sve one koje izmiruju redovno racune ovo je test da li treba redovno placati racune ili da i mi cekamo da nas mole da platimo pola od potrosene struje ili da nd placamn uopste ne isplati se biti posten u ovoj lopovskoj drzavi toliko od postenog ni hvala...

antiprotivan

tv preplata....zar to jos postoji??? nekada davno jedan cika je obecao ukidanje iste!! novi racun,novo poskupljenje...da se pokriju troskovi stampanja

special image