Dok sa nestrpljenjem iščekuje kraj rehabilitacije i povratak iz SAD Davisa Bertansa, Partizanu se iznenada pružila šansa da kao veliko pojačanje angažuje njegovog starijeg brata, Dairisa (24 godine, 193 cm), beka šutera kome nije strana ni uloga organizatora igre.

Vest o kojoj se poslednjih dana "šuška" u Španiji stigla je i do Srbije, a suština priče je da se Bilbao Basket - protivnik Crvene zvezde Telekom u Last 32 fazi Evrokupa - nalazi u finansijskim problemima i da je pitanje koga će uspeti da sačuva iz postojećeg igračkog kadra.

Španci navode da Dairis Bertans (učesnik poslednja dva Eurobasketa) ima ponudu jednog učesnika Evrolige, za koga bi mogao da zaigra od 8. kola Top 16 faze.

Navijači Partizana ne bi trebalo da žure sa otvaranjem šampanjca, jer nije nemoguće, ni nerealno, da Bertans ostane u klubu koji ga je letos doveo iz VEF Rige.

Nezvanično, dakle sa ogradom, Bertans bi, ako dođe u Partizan, potpisao dvoipogodišnji ugovor.

Upitan da li razmišlja o angažovanju nekog novog igrača, Duško Vujošević je na konferenciji za novinare uoči duela sa CSKA naglasio da se "prvenstveno trudi da ekipu unapredi kroz treninge".

"Razmišljamo šta nam fali, ali nemamo nikakav alarm, da je ekipu neophodno ojačati. Ni kada se Vesterman povredio, nismo doveli igrača po svaku cenu i navrat-nanos. Ako na tržištu nešto iskrsne kao mogućnost, a da po svojim ljudskim i igračkim kvalitetima može da pomogne timu, normalno da to ne bismo odbili".

Vujošević je dodao da bi svako eventualno pojačanje Partizana moralo da se "uklopi u naše finansijske limite i pokaže razumevanje za naše probleme".

Dairis Bertans i tri godine mlađi Davis bili su u istom klubu (ASK Riga) samo u sezoni 2008/09. Davis se brzo otisnuo u Sloveniju, a odatle se početkom 2012. preselio u Beograd.

Vujošević je rekao da bi krajem januara trebalo da bude potpuno jasno kada će ponovo imati na raspolaganju sjajnog trojkaša. Generalno je to vremenski okvir koji se i do sada pominjao - mart, eventualno kraj februara.