Srpski trener Vladimir "Vlade" Jovanović postao je treći trener Igokee ove sezone. Prvi je bio Dragan Bajić, a privremeno je na klupi sedeo Milutin Latinčić, zaključno sa subotnjim porazom od Radničkog.

Nekadašnji trener Partizana i šampion Srbije nije krio zadovoljstvo na promociji.

"Znam da se radi o veoma kvalitetnom timu, a nakon upoznavanja sa igračima i treninga, biće mi jasnije da li će nam biti potrebna pojačanja. Gledao sam ih često na TV-u, ali i uživo u beogradskom Pioniru. Imamo visoke ambicije, a na kraju sezone videćemo da li smo uspeli u našim zamislima", rekao je Jovanović u prvom obraćanju novinarima.

I predsednik Igokee Boris Spasojević nije krio zadovoljstvo dolaskom Jovanovića u Aleksandrovac.

"Drago mi je da smo angažovali kvalitetnog stručnjaka. Naš cilj ostaje isti, plasman na Fajnal for i titula u BiH. Nadam se da ćemo sa Jovanovićem na klupi to uspeti i da ostvarimo", naglasio je prvi čovek aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine.

Jovanovićev poslednji angažman bio je u ukrajinskom Donjecku, a prethodno je da dosta uspeha nasledio Duška Vujoševića na klupi Partizana, osvojivši dve "duple krune" i ABA ligu. Pod njegovim vođstvom, crno-beli su igrali i u Top 16 fazi Evrolige.

Mladi trener je predvodio i reprezentaciju Srbije do 18 godina do titule šampiona Evrope u Francuskoj. Sa košarkašima Igokee prvi put će raditi u ponedeljak ujutro.

Igokea trenutno zauzima šestu poziciju na tabeli ABA lige, sa skorom 9-8.