• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Bićemo član EU 2020.

Izvor MONDO/Agencije

Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sutrašnji dan, kada počinju pregovori o članstvu u Evropskoj uniji, veliki i važan dan za Srbiju.

Prvi potpredsednik Vlade kaže da ne želi da spekuliše da li će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori i dodaje da je vlada zauzeta pripremanjem okvira za pregovore sa EU.

Vučić je novinarima u Vladi Srbije kazao da ne zna da li bi nakon eventualnih izbora ministar zadužen za evropske integracije Branko Ružić ostao u Vladi, ali je potvrdio da će on biti u delegaciji Srbije na prvoj međuvladinoj konferenciji sa EU koja počinje sutra.

"Sutra je važan i veliki dan za Srbiju, da su neki drugi napravili taj rezultat, o tome bi se pričalo dva meseca unaprad, a onda tri meseca analiza posle toga. Mi to ne tražimo, gledamo u budućnost, ali smo u potpunosti koncentrisani na ono što će se zbivati sutra u Briselu", rekao je Vučić.

On je dodao da će Vlada i njen Socijalno-ekonomski savet danas razmotriti izmene Zakona o radu, kao i zakona o stečaju i privatizaciji, a da će se pitanjem izbora baviti "za nekoliko dana".

Upitan o sadržaju okvira za pregovore sa EU o poglavlju 35, koje obuhvata sređivanje odnosa Beograda i Prištine, prvi potpredsednik Vlade je kazao da će "neke stvari tek da iskrsnu", ali da "okvirno znamo o čemu je reč".

"To su problemi sa kojima smo se do sada suočavali, i sa kojima ćemo se suočavati od sada, a tiču se situacije ne Kosovu i Metohiji. Tu će biti mnogo nelakih stvari za rešavanje", kazao je prvi potpredsednik Vlade.

On je istakao da će na međuvladinoj konferenciji sutra u Briselu biti reči "pre svega" o poglavlju 35, ali i o poglavljima 23 i 24, koja se odnose na pravosuđe i vladavinu prava, kao i poglavlju 32 o finansijskoj kontroli.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije na današnjoj sednici mora da usaglasi pregovarački okvir, o čemu je ranije danas razgovarao sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom.

"Postoje neka pitanja o kojima naša vlada mora da se izjasni. Mi danas moramo da donesemo rešenje po tom pitanju da bismo sutra u jednoglasju izašli pred naše evropske partnere", rekao je on.

Vučić je najavio i mogućnost raspisivanja referenduma o pristupanju Srbije Evropskoj uniji za 2019. godinu, i izrazio nadu da će Srbija do 2018. ispuniti sve uslove za članstvo a 2020. godine biti primljena u EU.

On je rekao i da postoje određene informacije koje navode na pomisao da istraga o ubistvu mladića u Peći, 1998. godine, nije obavljena na najprofesionalniji način.

"Radimo na tome", rekao je Vučić  i naveo da je to sve što u ovom trenutku može da kaže.

U kafiću Panda u Peći, 1998. godine ubijeno je šest mladića srpske nacionalnosti.

Na pitanje da li je tačno da je bivši šef kabineta ministra policije Ivice Dačića, Branko Lazarević pozvan u sredu, 22.januara, na saslušanje, Vučić je kratko odgovorio: "Pitajte tužioca".

Beogradska štampa piše danas da je Tužilaštvo za organizovani kriminal pozvalo Lazarevića, da u sredu, 22.januara, u svojstvu osumnjičenog svedoči o vezama sa pripadnicima narko klana Darka Šarića.

Lazareviću, koji je otpravnik poslova ambasade Srbije u Atini, poziv je poslat preko Ministarstva spoljnih poslova i postoji potvrda da će u sredu doći na saslušanje, pišu "Blic" i "Informer".

Komentari 38

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mi

A presevo bujanovac medvedja dole samo sto nije buknulo!Pitanje vremena a tek vojvodina i sandzak sta sa tim :)

Sasa

Bez blama to izjavljuje alo bez blama!!!!

Jovan

Najverovatnije ulazimo 3030

special image