• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razrešen direktor EPS Snabdevanja

Izvor Beta

Nadzorni odbor "EPS Snabdevanja" danas je smenio direktora tog preduzeća Dejana Vasića, zbog propusta u radu, saopštava EPS.

Na mesto dorektora "EPS Snabdevanja" imenovan je Željko Marković.

Odluka je doneta na predlog vršioca dužnosti direktora EPS Aleksandra Obradovića, i najavljeno je utvrđivanje odgovornosti, pre svega zbog propusta u izdavanju računa za struju.

EPS je saopštio da su promene u "EPS Snabdevanju" tek početak i da sledi "provera odgovornosti u narednom periodu" u svim privrednim društvima za distribuciju.

Ako se utvrde propust u radu i odgovornost za nezadovoljstvo kupaca, doći će i do promena u distribucijama, ukazuje EPS.

Na narednim sednicama Nadzornog odbora biće analiziran rad direktora preduzeća Elektrovojvodine, Elektrodistribucije Beograd (EDB), Jugoistoka, Centra, i Elektrosrbije, za koje, kako se dodaje, postoji osnovana sumnja da su lošim radom doveli do "navodnih problema" koji su tema u javnosti.

U saradnji s ministarkom energetike Zoranom Mihajlović, vršilac dužnosti EPS Aleksandar Obradović je 21. januara 2014. godine održao sastanak poslovodstva na kojem je analiziran rad i uočeno je da ima propusta u poslovanju "EPS Snabdevanja" i svih distribucija EPS.

Na tom sastanku poslovodstvo EPS-a je zaključilo da su se pojedini direktori preduzeća, zaduženi za distribuciju i javno snabdevanje električnom energijom, oglušili o smernice koje su dobijali od Obradovića za pripremu otvaranja tržišta i za "unapređenje zadovoljstva kupaca".

Dosadašnjim načinom rada pojedini direktori bili su "država u državi i ponašali se kao izdvojeni lokalni feudi, zanemarujući zadovoljstvo građana, već su brinuli za sopstvene interese", piše u saopštenju EPS.

Rezultat analize njihovog rada biće predstavnjen ministarki energetike na sledećim sednicama Nadzornog odbora, a biće i preneto javnosti.

EPS podseća da je dosadašnjom kontrolom utvrđeno da nije došlo do "sistemske greške" u obračunu računa za decembar, ali, ukoliko se dodatnim proverama utvrdi suprotno, EPS će ispraviti grešku u korist kupaca.

Svi potrošači imaju pravo na reklamaciju koju treba da predaju na šalterima distribucija.

EPS dodaje da, iako je kontrolom decembarskog obračuna utrošene električne energije utvrđeno da nije bilo "sistemske greške" u obračunu, "EPS Snabdevanje", nije ispunilo sve obaveze preuzete 1. jula 2013. godine, i došlo je do nezadovoljstva kupaca.

Trajno rešenje poslovodstvo EPS vidi u podršci Ministarstva energetike, usvajanjem statuta EPS i izmenom osnivačkih akata privrednih društava.

Analiza rada privrednih društava za distribuciju nastaviće se u saradnji s nezavisnom komisijom koju je formiralo Ministarstvo energetike da bi se otklonila svaka sumnja u ispravnost decembarskih računa.

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Aleksandar Obradović u ponedeljak će se sastati sa direktorima privrednih društava za distribuciju, na kojem će se analizirati njihov dosadašnji rad i definisati zadaci.

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

HITNO

HOCU DA MI UMANJE RACUN ZA NOVEMBAR I DFCEMBAR! HOCV DA PRVO ONI ISPRAVE GRESKE PA CU ONDA DA PLATIM! STA AKO PLATIM PA MI UMANJE PA TF PARE ODU NA TU PRETPLATU JER SE ZBOG GLUPOG PROGRAMA SVAKI VISAK PARA OD STRUJE AUTOMATSKI PREBACUJE NA TV PRETPLATU? DOKLE BRE DRANJA I VARANJA???

M.......

A gde je ministarkina ostavka,zena nema blage veze

Slobodan

A resorni ministar, a neposredni čitači i pisači računa i njihovi pretpostavljeni?

special image