Partizan je možda i mogao bez teško povređenog Dragana Milosavljevića da se suprotstavi MZT-u, ali još i bez Bogdana Bogdanovića - nikako. Crno-beli su pred 6.000 svojih navijača poraženi u Pioniru od Skopljanaca 66:73 (14:13, 20:18, 18:21, 14:21).

Prvi deo meča nije nagoveštavao poraz "parnog valjka". Partizan je poveo 23:16 i činilo se da će utakmica teći očekivanim tokom.

Ali, gosti iz Makedonije se nisu predavali, oslonili su se na skok i šut za tri poena koji su ih i pogurali do velike pobede usred Beograda. MZT je imao jednu uhvaćenu loptu više od domaćina (33-32), ali čak tri više o napadu.

Partizan je pogodio samo tri šuta van linije 6,75, dok su košarkaši MZT-a bili vrlo dobri sa 11 pogođenih "trojki" iz 29 pokušaja, od kojih su neki prošli kroz obruč u ključnim momentima meča. Stefan Sinovec i Todor Gečevski ubacili su po tri.

Ako se tome doda i devet promašenih penala domaćih igrača, onda je jasno da je poraz "valjka" u ponedeljak uveče bio neizbežan.

MZT-u je posao bio olakšan zbog činjenice da se trener Partizana Duško Vujošević, usled svih problema sa povredama koji su zadesili ekipu, odrekao Bogdanovića u drugom delu meča. Mladi bek je ostao u svlačionici posle odmora na poluvremenu.

I pored svega, čudan sastav Partizana je odolevao.

Šampion Srbije i ABA lige uspeo je mini serijom od 6:0 da se vrati šest minuta pre kraja i posle vođstva MZT-a 60:55, ali snage za završni udarac bez najbitnijih igrača nije imao.

Ni Nikola Milutinov nije dobio previše minuta, nešto više od ukupno četiri na parketu. Očigledno da je i mladog centra mučila povreda.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Terens Kinsi sa 16 poena, ali lošim šutom iz igre (7-16), uz napomenu da je drugo poluvreme odigrao bez izmene, a poslednjih 16 minuta sa četiri prekršaja. Dejan Musli je ubacio 13, samo dva u drugom delu meča. Zapaženu ulogu imao je 19-godišnji Mihajlo Andrić sa devet poena, od kojih je osam ubacio u trećoj deonici. Međutim, više puta je iznervirao trenera propustima u fazi odbrane. Bogdan Bogdanović i Milenko Tepić stali su na osam...

Kod pobednika su se istakli Gečevski sa 19, Sinovec sa 12 i Lučić sa 11 poena.

Tim Duška Vujoševića nije iskoristio priliku da se osamostali na drugom mestu tabele ABA lige. Partizan je izjednačen sa Cedevitom (13-5 skor), dok prvoplasirana Crvena zvezda Telekom ima dve pobede više.

U narednom kolu crno-beli gostuju Ciboni.

TABELA: Crvena zvezda 15:3, Partizan 13:5, Cedevita 13-5, Cibona 12-6, Budućnost 12-6, Igokea 10-8, MZT 8-10...