• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rodić: Bez ozbiljnih kupaca za Generalštab

Izvor MONDO/Agencije

Ministar odbrane Nebojša Rodić izjavio je danas da nije bilo ozbiljnih interesanata za kupovinu zgrade nekadašnjeg Generalštaba, oštećene u NATO bombardovanju 1999.

On je dodao da će to ministarstvo nastaviti da traži adekvatne kupce.

Rodić je novinarima rekao da je iz medija saznao da je za zgradu na uglu Nemanjine i Kneza Miloša zainteresovan Donald Tramp, ali da se niko iz njegovog
tima nije javio po tom pitanju.

"Taj neko se nikada nije javio da bi ušao u prostor ili razgovarao sa nekim ko raspolaže sa osnovnim podacima o objektu. Do sada nismo imali ozbiljnog kupca ili pravno lice koje je zainteresovano za takvu kupovinu", objasnio je Rodić.

On je dodao da će do kraja meseca biti završeno uređenje prostora ispred tog objekta i da će biti postavljeno obeležje NATO bombardovanja 1999.

"Do kraja meseca tamo ćemo napraviti lepu zelenu površinu koja će verovatno imati neko obeležje NATO agresije", rekao je Rodić.

Prema njegovim rečima, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uklanjaju i uređuju uništene objekte koji proteklih 15 godina nisu bili sanirani.

"Smatramo da ovi (uništeni objekti) koji su u centru grada treba da budu uklonjeni. Tražićemo adekvatne kupce za njih ili druge modalitete da te nepokretnosti što pre stavimo u funkciju", rekao je Rodić.

Dodeljeno 36 stanova pripadnicima Vojske

Aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ranije danas  dodeljeno je 36 stanova u beogradskom naselju "Stepa Stepanović", a uručenju ključeva prisustvovao je i ministar Rodić.

Prema Rodićevim rečima, poslednjih šest meseci Ministarstvo odbrane je svakih mesec dana dodeljivalo stanove svojim pripadnicima u naselju "Stepa Stepanović", ali i širom Srbije, istakavši da je to pokazatelj kontinuiteta i ozbiljne brige države i Ministarstva za njene pripadnike.

"Ovo je jedan od vidova rešavanja stambenog pitanja, jer pored dodele gotovih stambenih jedinica, mi svakog meseca određenu novčanu sumu u vidu kredita dodeljujemo za individualno rešavanje svog stambenog pitanja", rekao je Rodić novinarima uoči uručenja ključeva.

Kako je dodao, Ministarstvo odbrane, u dogovoru sa Građevinskom direkcijom Srbije, već je odredilo nov prostor na kojem bi, kako je rekao, ove godine trebalo da počne izgradnja novog naselja.

"Sigurno će to biti na nekoj od lokacija koja je u vlasništvu države, odnosno Ministarstva odbrane. To je jedini način na koji mi možemo da rešimo stambeno pitanje. Biće isti model kao ovde u 'Stepi Stepanović', ustupanjem zemljišta za određen broj stambenih jedinica", objasnio je Rodić.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image