Golčina sa "polovine terena" najboljeg igrača Zenita, Hulka, najavila je u 16. minutu spektakl na stadionu Dortmunda. Naglo je zaživela nada momaka iz Sankt Peterburga da bi mogli u četvrtfinale Lige šampiona...

Za ukupni trijumf i eliminaciju Dortmunda bila su im u tom trenutku potrebna još dva gola, ali su do kraja postigli samo jedan. Prethodno su to uradili domaći, u 38. minutu i tako razjasnili ko će među osam najboljih timova.

BORUSIJA DORTMUND - ZENIT 1:2 (1:1)

Ruski predstavnik uspeo je da pobedi, pogotkom rezerviste Hozea Rondona u 73. minutu, ali ništa više od toga nisu uspeo da uradi.

Gol Sebastijana Kela u 38. minutu otklonio je njihovu (i u tom trenutku) malu šansu da naprave senzaciju i nađu se u evropskom fudbalskom "kremu".

Za Dortmund je sredinom drugog poluvremena zaigrao Miloš Jojić, doskorašnji vezista Partizana, koji je tako upisao svoj prvi nastup u Ligi šampiona.

Kraj meča doneo je i potpuno neprijatnu, krvavu scenu. Defanzivac gostiju Tomaš Hubočan ostao je u 90. minutu da leži na zemlji krvave glave, nakon što ga je Robert Levandovski udario kolenom u čelo dok je bio na kolenima.

Nakon gola Rondona za konačnih 2:1, navijači Zenita zapalili su na svojoj tribini nemačku zastavu!

Parovi četvrtfinala biće žrebani 21. marta.

Sebastijan Kel, strelac gola koji je definitivno plasirao "milionere" među najboljih osam timova, bio je svestan da je Dortmund mogao bolje da odigra.

"To nije bila jedna od naših najboljih utakmica, ali smo se plasirali u četvrtfinale i možemo da napustimo stadion sa velikim osmehom. Imali smo mnogo problema sa povredama, ali se nismo žalili. Uprkos ovome, zaslužujemo da budemo među najboljih osam timova Evrope"

Uskoro opširnije...

Detalje meča i golove mogli ste da pratite u LIVE tekstualnom prenosu na MONDU.

BORUSIJA: Vajdenfeler - Pišček, Papastatopulos, Humels, Šmelcer (od 77' Durm) - Obamejang (od 90' Hofman), Sahin, Kel, Goskrojc - Mkitarjan (od 69' Jojić) - Levandovski

ZENIT: Malafejev - Anjukov, Hubočan, Lomberts (od 46' Neto), Krišito - Vicer, Fajzulin (od 84' Smolnikov)- Hulk, Dani, Šatov - Keržakov (od 62' Rondon).