Naš tekvondo 2012. godine dobio je prvo olimpijsko zlato, zahvaljujući Milici Mandić.

Da se na tome neće zaustaviti, potvrdila je mlada Tijana Bogdanović, koja je našoj zemlji ovog vikenda na Tajvanu donela prvo zlato sa juniorskih svetskih prvenstava.

Tijana je u finalu kategorije do 49 kilograma pobedila Španjolku Lidiju Garsiju rezultatom 9:5 i okitila se najsjajnijom medaljom!

Pre toga, Tijana je izbacivala Francuskinju Saru Adidu, Islanđanku Astros Brnjarsdotir, Belgijanku Indire Kraen, Turkinju Zehru Dosukur i Kanađanku Emu Larsen!

"Još sam u šoku. Žreb mi je bio najteži, ali kako mi je trener rekao, na muci se poznaju junaci, tako sam se i borila. Bila sam tužna što se nisam kvalifikovala, ali sada se nadam vajld karti. Najteže mi je bilo kada sam ispala iz kvalifikacija. Tada su mi moji najbliži i moji klupski drugovi dali snagu da ovo postignem", rekla je Bogdanovićeva članica TKD Galeb, a prenosi "Sportski žurnal".

"Nadam se da ću kao senior uspeti da osvajam ovakva prvensta. Sledeće godine počinjem da se takmičim sa seniorima, a san mi je da odem u Rio de Žaneiro 2016. godine", dodala je ona.

Trener Dragan Jović rekao je da je ekipa otišla na Svetsko prvenstvo zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije.

"Ovo je prvo juniorsko zlato ikada. Drago mi je zbog Tijane pošto joj je veoma teško pao poraz u kvalifikacijama dva dana ranije. Imali smo samo jedan dan da se oporavimo i uđemo u ritam od šest borbi. Hvala i Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije što su nam obezbedili da odemo na Svetsko prvenstvo. Hvala im što nam veruju", rekao je Jović za "Žurnal".