Mihael Šumaher se već tri meseca nalazi u stanju kome, nakon što je na skijanju u Francuskoj krajem decembra doživeo teške povrede glave. Iako prognoze nisu optimistične, njegova supruga Korina i porodica ne gube nadu.

Šumaherova žena odlučila je da u njihovoj kući na Ženevskom jezeru napravi poseban odeljak sa svom pratećom medicinskom opremom, kako bi Mihael mogao tu da nastavi lečenje, preneo je "Dejli mejl".

Ona je spremna da za izgradnju specijalizovanog medicinskog mini bloka izdvoji 12 miliona evra i stansportuje supruga iz bolnice u Grenoblu, gde se nalazi na odelenju intenzivne nege od nesreće.

Odluka Korine Šumaher stigla je samo nekoliko dana nakon što je bivši lekar Formule 1, Gari Hartstajn otvoreno poručio na svom blogu da bi za pacijente poput Šumahera, koji su u vegetativnom stanju, bilo dobro da budu u krugu porodice.

Priznati lekar tada je istakao i da nije zahvalno davati prognoze, ali da je činjenica da su nade i šanse za Šumaherov oporavak sve manje kako vreme odmiče. On je čak napomenuo da svi treba da se pripreme za najgore vesti.

Korina Šumaher, koja je u skladnom braku sa Mihaelom punih 19 godina, smatra da je neophodno da učini sve što je u njenoj moći u pokušaju da se njen suprug oporavi. Ona je izjavila da nikada neće izgubiti nadu, jer bi "kraj nadanja bilo isto što i izdaja".

Britanski mediji prenose da nije zanemarljiva činjenica ni da porodica nemačkog asa, čije se bogatstvo procenjuje na preko 600 miliona evra, svakodnevno provodi po deset sati uz Šumaherov bolnički krevet, i prelazi više od 250 kilometara do kuće.