• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prepolovljen broj ekskurzija u odnosu na 2013.

Izvor Tanjug

Problemi sa đačkim ekskurzijama, koji se iz godine u godinu gomilaju a ne rešavaju, doveli su do toga da je broj ekskurzija prepolovljen u odnosu na prošlu godinu.

Na današnjoj sednici Grupacije turističkih agencija Udruženja za ugostiteljstvo i turizam Privredne komore Srbije (PKS), konstatovano je da dok se ekskurzije kao vid đačkog turizma lagano gase, u Srbiji istovremeno postoji niz praznih kapaciteta i mnogo nezaposlenih.

Učesnici u raspravi su naglasili da se prilikom organizovanja ekskurzija često ne poštuje zakonska procedura i da su javne nabavke u ovoj oblasti neregularne. Različito se tumače i zakoni, pa bi, kako je predloženo, bilo dobro da se škole u ovoj oblasti izuzmu iz javnih nabavki.

Obzirom da su škole "kreatori" đačkih ekskurzija onemogućava se promovisanje novih turističkih destinacija, odnosno agencijama se uskraćuje mogućnost za kreativnost.

Đački turizam kao najmasovniji oblik turizma, mora se posmatrati kao oblik razvoja privrede, od posebnog značaja, kako je rečeno, za razvoj ruralnih sredina.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image