• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Lasta" potražuje od klijenata osam miliona evra

Izvor Tanjug

Saobraćajno preduzeće "Lasta" je trenutno nelikvidno, jer od klijenata potražuje više od osam miliona evra, izjavio je generalni direktor Laste Velibor Sovrović.

"Lastini" vozači u Mladenovcu su na nezakonit način obustavili rad, pošto su svi radnici Laste usled teške ekonomske situacije primili oko 40 odsto manju platu, rekao je Sovrović.

"Razlozi nelikvidnosti 'Laste' su dugovanja naših kupaca usluga i problemi, koje u ovom trenutku ima ne samo 'Lasta Beograd' već kompletna srpska privreda. Mnogi naši veliki klijenti - velika javna preduzeća duguju novac", naveo je Sovrović.

On nije želeo da otkriva imena preduzeća i institucija koje duguju Lasti jer, kako je rekao, ne želi da ugrozi dobre odnose koje je Lasta sa njima imala prethodnih godina.

Prema njegovim rečima, radnici "Laste"u Mladenovcu su jedini obustavili rad i to ne u skladu sa zakonskim odredbama o obavljanju komunalne delatnosti.

"Oni u ovom trenutku čine jako veliku štetu, ne samo 'Lasti Beograd', već i gradu Beogradu", istakao je Sovrović dodajući da su tako onemogućili prevoz putnika na relaciji Mladenovac-Beograd, "bilo preko Ralje ili autoputem i tako ugrozili život grada Beograda".

Ostali Lastini vozači rade i , kako je rekao Sovrović, ima govora o najavi štrajka, ali za sada još ništa nije zvanično, s obzirom da štrajk mora biti najavljen u zakonskom roku uz obezbeđivanju minimalnog procesa rada, što u ovom trenutku u Mladenovcu nije ispoštovano.

Rukovodstvo "Laste" i zaposleni čine sve što je u njihovoj moći da ta situacija ne utiče na kvalitet usluge tog preduzeća.

Zbog toga su angažovani vozači iz drugih poslovnih organizacija kako bi se nadomestio manjak voznog osoblja i da bi se ispoštovao predviđeni red vožnje.

"Lasta" je saopštila da je, takođe, potpisan Protokol kojim se generalni direktor tog saobraćajnog preduzeća obavezuje da će ostatak zarade biti u celosti isplaćen do jula meseca.

Poslovna organizacija Mladenovac dnevno ima 560 polazaka, od čega 165 iz i ka Beogradu (82 na relaciji Mladenovac - Beograd i 83 polaska na relaciji Beograd - Mladenovac.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mister

Kusturica place za ovom komedijom iz linije. Imate na facebooku grupu 493, sve ce vam biti jasno.

sima

ne lupajte gluposti, pisete ono sto vam se naredi. nema tu krsenja nikakvog zakona, ljudi nisu trenutno sposobni da voze pa su na bolovanju. kad prime platu ozdravice odmah.

special image