• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kragujevac: Posle pola godine radi stanica busa

Izvor Tanjug

Posle šest i po meseci blokade Glavna autobuska stanica u Kragujevcu danas je počela sa radom, a sutra će i zvanično biti otvorena, izjavio je Tanjugu predsednik NO Autosaobraćaja Vladimir Dženopoljac.

"Građani će konačno biti u prilici da na nekom pristojnom stajalištu čekaju autobuse, a prevoznici će ponovo moći da koriste stanične usluge, kao i pre štrajka radnika Autosaobraćaja ", rekao je Dženepoljac.

Traže novog – novog direktora

Dženopoljac je naglasio i da je Autosaobraćaj u postupku traženja novog generalnog direktora, jer nedavno izabrani Aca Petrović, zaposlen u fabrici Fiat automobili Srbija odustao od funkcije, o čijim razlozima nije želeo da govori. "Po Statutu, preduzeće treba da ima pet izvršnih direktora, od kojih je jedan generalni, a mi trenutno imamo četiri direktora, tako da ćemo od Nacionalne službe zapošljavanja zatražiti potencijalne kandidate", naveo je Dženepoljac

Izražavajući nadu da će do kraja sedmice početi sa radom i autobuske stanice Autosaobraćaja u ostalim gradovima Šumadije, Dženepoljac je rekao da je preduzeće u fazi pregovora sa resornim ministarstvom o zadržavanju više od 100 međugradskih linija i da bi u narednih mesec dana trebalo da dobije odgovor.

"U međuvremenu mi radimo na osposobljavanju autobusa za prevoz putnika", rekao je Dženopoljac i istakao da preduzeće formalno ima 45 autobusa, a u voznom stanju četiri-pet, koji mogu brzo da se osposobe.

On je dodao da je tim autobusima istekla registracija, tako da je i to problem koji treba rešiti.

Predsednica Slobodnog sindikata Autosaobraćaja Suzana Marković Tanjugu je izjavila da su prevoznici počeli da koriste stanične usluge, kao i da se na šalterima prodaju peronske karte, ali je naglasila da je skeptična za budućnost preduzeća.

"Nadamo se da će sve izaći na dobro. Lično smatram da je neko debelo stavio šapu na Autosaobraćaj i plašim se da ćemo na kraju prestati kao firma da postojimo", rekla je Markovićeva.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image