• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez struje oko 135.000 domaćinstava

Izvor Beta

EPS saopštava da je zbog vanrednih vremenskih neprilika, velike kiše i poplava bez električne energije u Srbiji bilo oko 135.000 kupaca.

Najkritičnije je u Lazarevcu, Obrenovcu, Valjevu, Paraćinu i Smederevskoj Palanci, navodi se u saopštenju EPS-a.

Najviše problema u petak nastalo je u Obrenovcu gde je pola grada bez struje, dok bi tokom dana alternatnivnim prespajanjima trebalo da se reši napajanje oko 80 odsto kupaca u Smederevskoj Palanci.

Situacija je poboljšana u Loznici gde bi po povlačenju vode trebalo da se priključi velika trafostanica "Lešnica", a u Šapcu se stanje polako stabilizuje i veliki broj kupaca ima električnu energiju.

Ako se ostvare aktuelne prognoze i kiša prestane da pada, u naredna 24 sata trebalo bi da bude osposobljeno oko 80 odsto srednjenaponskih trafostanica koje su sada zbog bezbednosti isključene.

Na distributivnom sistemu isljučene su trafostanice i kupci čija je bezbednost ugrožena zbog kiše i poplave, a u svim privrednim društvima u okviru EPS i dalje su na snazi vanredne mere i danonoćna dežurstva.

Što se tiče proizvodnje električne energije, i dalje je najveći problem prekid proizvodnje uglja u Rudarskom basenu (RB) Kolubara" i prekid u dovozu uglja u termoelektrane "Nikola Tesla" (TENT), koje proizvode oko polovine struje za srpsko tržiste.

TENT koriste zalihe uglja sa deponija, naveo je EPS i dodao da iako je veći deo Obrenovca pod vodom termoelektrane su bezbedne i proizvodni kapaciteti nisu ugroženi zbog poplava.

U Kostolcu se potpuno normalnizovala proizvodnja uglja i električne energije.

Hidroelektrane "Đerdap" na Dunavu prelivaju viškove vode, dok se na Drini trenutno situacija smiruje, ali su sve ekipe i dalje u pripravnosti i u toku su stalna dežurstva, navodi se u saopštenju EPS-a.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image