• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Forbs:Kostić najbogatiji Srbin, potukao Miškovića

Izvor Tanjug

Vlasnik MK Grupe, Miodrag Kostić potisnuo je sa trona najbogatijih srpskih biznismena osnivača i vlasnika Delta Holdinga, Miroslava Miškovića, prema Forbsovoj rang listi bogataša za 2014.

 Kostić najbogatiji Srbin Izvor: MN Press

Izvor: MN Press

Kostić, čije se bogatsvo procenjuje na 520 miliona evra, drugi je najbogatiji biznismen u regionu, iza vlasnika hrvatskog Agrokora Ivice Todorića, koji je "težak" 735 miliona evra, piše Jutarnji list, pozivajući se na listu najbogatijih ljudi regije objavljenu u hrvatskom izdanju časopisa Forbs.

Prvo mesto vlasnika Agrokora je godinama neupitno, a iz Hrvatske je visoko i Emil Tedesći sa 290 miliona evra.

"U Srbiji je Kostić s trona skinuo Miroslava Miškovića, vlasnika Delta Holdinga, čiji se prihodi smanjuju otkad sudstvo ispituje legalnost njegovog poslovanja", piše Jutarnji.

Od desetorice srpskih biznismena s najvećim prihodima još su dvojica završila u pritvoru - Srđan Knežević i Petar Matijević, navodi se u tekstu i dodaje da je prvi vlasnik Knez Petrola, najveće kompanije u naftnom sektoru regije posle NIS-a, a drugi, pre 20 godina vlasnik mesare, sada je jedan od najvećih zemljoposjednika i novi član kluba Top 10 u Srbiji.

Stanje u slovenačkom realnom sektoru lani se uvelike popravilo, a na listi najbogatijih prvi je i dalje Sandi Češko, vlasnik najveće TV prodaje u regiji.

Drugi su supružnici Albin i Tatjana Doberšek (274 miliona evra), osnivači preduzeća Engeneering Dobersek, uspešnog zbog inovacija i niza patenata, a treći je Joc Pečečnik (188 miliona evra), vlasnik Elektonček Grupe.

U BiH je među vodećima opet Agrokor, a ključ njegovog uspeha su, kako kaže potpredsednica Ljerka Puljić, direktne investicije. Konzum je po prihodima četvrti.

Vlasnik trgovačkog lanca Bingo, Senad Džambić pojavio se na desetom mestu liste najvećih kompanija u BiH, s prihodom od 448,5 miliona konvertibilnih maraka.

Novo lice na BiH listi je i Tihomir Brajković, građevinar iz Kiseljaka, vlasnik firme Tibre Pacifik, a Tomislav Antunović je s preduyećem AGS iz Orašja 14. među najvećima u BiH.

Kralj čelika Minčo Jordanov čvrsto se drži na prvom mestu liste najbogatijih makedonskih preduzetnika po tržišnoj kapitalizaciji deonica kompanije koje poseduje.

Opasno mu se približio Andreja Josifovski, vlasnik energetske firme AD Makpetrol, piše Jutarnji.

Tagovi

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ja

Tajfuni...

mrs

aj bree

djo

nebrigajte sve to jedna revolucija sutra konfiksuje i cao zdravo, to je na vidiku vec, a caka je u tome da oni ne poseduju toliko kesa vec akcija a to sutra moze vredeti samo 30 posto, zemlja i sto je vredno od zgrada fabrika se lepo popisu i da na upravljanje novim ljudima uz donete nove rígorozne zakone za iste ako zloupotrebe polozaj pa da vidis kako krece razvoj

special image