• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Zbog bivšeg direktora TENT izgubili milione

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je država izgubila na desetine miliona evra zbog toga što Kolubara i Termoelektrana Nikola Tesla nisu bili osigurani od poplava.

 Vučić: Zbog bivšeg direktora TENT izgubili milione u poplavi Izvor: MONDO Sivački Goran

Izvor: MONDO Sivački Goran

On je, odgovarajući na pitanje poslanika sa liste Nove demokratske stranke (NDS) Zorana Živkovića, istakao da Kolubara i TENT nisu osigurani od poplava zato što direktor, koji je, kako je naveo, iz redova političke stranke koju predstavlja poslanik koji je postavio pitanje, nije hteo da potpiše polisu osiguranja 1.marta 2012.godine."

Tražio je da se izbaci nadoknada od štete od poplava. Pokušavamo sada da resimo taj problem i nadam se da će to lice biti ispitano. Nemam nameru da ga okrivim da je želeo takvu nesreću, ali zbog toga smo izgubili desetine miliona evra" , objasnio je Vučić.

On je, na dodatno pitanje Živkovića, upitao da li je neko trebalo da uđe u Kolubaru i prelistava polise osiguranja.

"Vaša vlast je izbacila taj deo osiguranja od poplava, oni direktori za koje ste tvrdili da su najbolji. A sada nije on kriv, već onaj što nije proverio u međuvremenu i ubacio to u polisu. To je nakaradna logika koju niko ne može da razume", poručio je Vučić.

Što se tiče postavljanja šefa Kriznog štaba u Ssapcu, on je podvukao da se o lokalnim štabovima razgovara na drugim mestima, a da treba ovde kazati šta se zamera vladi.

"Šta je Boban Birmančević uradio ili neko drugi, nema veze sa nama. To jasno stavlja do znanja građanima kakav je naš odnos, da nije partijski, već ozbiljan i odgovoran" , rekao je on.

Vučić je podsetio da je 18.maja obišao sedam poplavljenih opština, da je radio 22 sata tog dana, dok se Živković, kako je kazao, hvalio novom limuzinom.

Vlada se, prema njegovim rečima trudila i borila da uradi sve što može u skladu sa zakonom, nije ulazila ni u kakve političke procese.

S tim u vezi je ukazao da su smenjivani i ljudi koji su bili izabrani na listi SNS i drugih lista.

Živković je rekao da odgovorom nije zadovoljan, i ocenio da je vlada trebalo da uradi sve ono što je vojvođanski štab, na čelu sa Goranom Ješićem, činio.

Ujedno je dodao da se slaže sa svim kritikama upućene na račun Demokratske stranke (DS), čiji je on, kako je rekao, bio najveći kritičar od izlaska iz partije.

Takođe je naglasio da, ako je premijer "mogao da proverava koliko ko ima automobila ili spajalica, onda su mogli da se provere i ugovori."

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Не испарвљај непријатељеву грешку...

Они су намерно изоставили плаћање дотичне полисе осигурања од поплава да би могли политички профитирати пљувањем по претходној власти, иако су током потписивања уговора сваке године могли променти споменуту клаузулу. Предлажем да СНС плати штету и силни СНС директори, пљачкашки управни одбори који су дрпали изузетне плате у ТЕНТ-у....

special image