• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez dogovora o ceni maline, mogući protesti

Izvor Tanjug

Predsednik ariljskog udruženja malinara "Vilamet", Dragan Bogdanović izjavio je da na današnjem sastanku u Beogradu sa predstavnicima ministarstava poljoprivrede i trgovine nije rešen problem velike razlike u otkupnoj ceni maline.

Otkupna cena maline ove godine, tvrde proizvođači crvenog zlata, u šabačkom kraju staje 230 dinara za kilogram, a u većem delu zapadne Srbije je 150 dinara, pa i 100 dinara.

"Mi smo zahtevali da se cena otkupa maline u Zlatiborskom i Moravičkom okrugu izjednači sa onom iz Kolubarskom i Mačvanskom jer je sada razlika u ceni 100 dinara", kazao je Bogdanović, napominjući da na sastanku ništa konkretno nije dogovoreno.

Sastanku su, naveo je, prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrde - državni sekretar Željko Radošević i zamenik ministarke Nenad Katanić, načelnik fitosanitarne inspekcije Nebojša Milosavljević, a iz Ministarstva trgovine šef kabineta Rasima Ljajića, Vladimir Matović.

Stoga je, ističe, upućen zahtev kabinetu premijera Aleksandra Vučića da pomogne u rešavanju problema.

"Čekamo do nedelje da budu pozvani (na dogovor) hladnjačari, u suprotnom u ponedeljak u pet do dvanaest počinjemo protest, koji ćemo prijaviti u Arilju gde je sedište Saveza srpske maline", zaključio je Bogdanović.

Tagovi

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prijepoljac

Pa coveculjak na pet ari ne mozes dazivis da posadis drogu a ne malinu il kukuruz i bilo kolika da je cena vidi se tvoje poznavanje srpske poljoprivrede preporucujem ti da posetis neko selo rrazbistris mozak.

Prijeoljac

e moj nikola i djole neznate vi ni ko novorodjence proizvodjaca malone da ne kazem seljaka pa vi bi da svi rade i da se pate da ne mogu da prezive od svoga rada samo ljencuge i neko ko guli il roditelje il drzavu moze tako da komentarise neko ko ni svoju obucu ne moze da opere e moji lenjivci.

Nikola

Ovi malinari su dojadili vise i Bogu i narodu,stalno im nesto smeta.Cenu proizvoda na trzistu regulise ponuda i potraznja a oni bi stalno da ih drzava dotira,ako vam se ne isplati da proizvodite vi iskrcite zasade i radite nesto drugo...Posade po 5 ari maline i hoce da zive cele godine od toga,a sta je sa poljoprivrednicima koji obradjuju na desetine hektara kukuruza i drugih zitarica i svake godine rade maltene za dzabe i ne maltretiraju narod blokirajuci puteve ...

special image