• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva plata vođe sindikata!?

Predsednik Saveta samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, koji smatra da je novi zakon o radu neprihvatljiv i najavljuje da će sindikati organizovati proteste, mesečno zarađuje 340.000 dinara, piše štampa.

"Orbović, koji bi trebalo istinski da se bori za prava radnika, a tokom čijeg je sedmogodišnjeg mandata na mestu predsednika SSSS bez posla ostalo 300.000 ljudi, mesečno inkasira neverovatnih 3.000 evra", piše "Kurir".

Taj list, kao i "Informer" i "Alo", navode da Orbović kao predsednik sindikata prima 180.000 dinara, naknade po osnovu članstva u Socijalno-ekonomskom savetu i Savetu za evropske integracije iznose po 50.000 dinara, a kao predsedniku Upravnog odbora Fonda PIO sleduje mu 60.000 dinara.

Uz to, kako pišu listovi, Orbović uzima i dnevnice za stalna putovanja, pa je tako na osnovu poslednjeg putovanja u Ženevu, gde je proveo tri nedelje, na ime dnevnica naplatio 450.000 dinara.

Prema navodima "Kurira" i "Informera", predsednik SSSS je u svojoj imovinskoj karti, objavljenoj na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, u primanjima naveo samo 59.598 dinara naknade za funkciju predsednika UO Fonda PIO.

Direktorka Agencije Tatjana Babić rekla je za "Informer" da je svaki državni funkcioner, a Orbović to jeste kao član UO Fonda PIO, dužan da prijavi svu imovinu i sva druga mesečna primanja, nezavisno po kom osnovu ih dobija.

"Dakle dužan je da prijavi platu u sindikatu, kao i ostale nadoknade i da to dostavi Agenciji. Prema zakonu, neki podaci ne moraju javno da se objave. Proverićemo da li je to u pitanju ili je on i nama dostavio nepotpun izveštaj", rekla je Babić.

List "Alo" navodi i da je SSSS sa Orbovićem na čelu izgradio hotel u Vrnjačkoj Banji, čija je vrednost 1.240.602 evra.

Tagovi

Komentari 55

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

goran

Da li smo samo na filmovima mogli da vidimo cestite vodje sindikata. Cinjenica je da ovaj zakon mora proci po nalogu Evropske zajednice. Ne vidim nekih posebnim problema, ali me atvarno brinu ovi polupismeni skotovi tipa ovog Orbovica, Jovanovica onog Jankovica iz PK. Svestan da su sve reforme bolne i nikad pravedne za sve. Ali ovakvi skotovi koji su se nakotili u zadnjih 20 godina , a posebno nakrali treba da odgovaraju i idu!

proleter

Ma dajte ljudi on se bori , bori za platu svim silama ......[naravno svoju]

bojke

ovo je stvarno sramota. cime je on zasluzio platu od 180.000 dinara. po kom osnovu. treba ukinuti sva primanja u upravnim, nadzornim odborima i sl. sramota. ali to smo mi, to je srbija

special image