• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar: Plate u Krušiku normalne od 1. septembra

Ministar odbrane Bratislav Gašić kaže valjevski Krušik "po svim ekonomskim parametrima ne postoji", jer je firma prezadužena ali da će radnici imati nirmalne plate od 1.septembra.

Ministar odbrane Bratislav Gašić posetio je danas, sa saradnicima, privredno društvo koje pripada grupaciji Odbrambene industrije Srbije, Holding korporaciju „Krušik” AD Valjevo i istakao da je ona jedna od vema važnih fabrika namenske industrije Srbije, kao i za Vojsku Srbije.

U razgovoru sa izvršnim direktorom korporacije Mladenom Petkovićem, analizirana je aktuelna situacija i definisano koliki su bili gubici do decembra 2013. godine, navodi se u saopštenju Minisgtarstva odbrane.

Gašić je istakao da „Krušik“ po svim ekonomskim parametrima ne postoji, jer je firma prezadužena.

Definisali smo ciljeve za naredni period, dogovorili i dobili apsolutnu podršku sindikata za sprovođenje mera koje smo planirali da uradimo u narednom periodu, a apsolutno postoji ogromna želja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije da se Krušiku pomogne, kazao je Gašić.

Prema njegovim rečima, doneti su novi ugovori i sa SDPR za 2014. godinu, tako da se očekujemo da već sutra bude isplaćena akontacija za jun 2014. godinu, a od 1. septembra radnici Krušika više neće imati minimalna, već normalna lična primanja, kako to i zaslužuju.

Gašić je naglasio da Krušik neće praviti diskontinuitet u razvojnom i standardnom programu koji Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije i SDPR rade, uprkos rekordnom gubitku od 950 miliona dinara u prethodnoj godini.

Srbija mora da se vrati radu i onome što je dobro kod nje i da sačuva fabrike koje imaju perspektivu, a Krušik je sigurno ima, poručio je Gašić, dodajući da su sa Krušikom u protekloj nedelji sklopljeni ugovori u vrednosti od 5,8 miliona dolara.

Govoreći o izvoznom potencijalu odbrambene industrije naše zemlje, Gašić je istakao da je on jako dobar i kvalitetan, naglašavajući da ta oblast ima lepu i dobru budućnost.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

R

A sta je sa jadnom fabirikom vagona iz Kraljeva. Kad ce oni dobiti svojih 20 zaostalih plata ?

special image