• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Er Srbija povećala prihode za 82 odsto

Izvor Beta

Srpska nacionalna aviokompanija Er Srbija saopštila je danas da je u prvoj polovini 2014. imala prihod od 102 miliona evra, što je 82 odsto više nego u istom periodu lani.


Kako se navodi u saopštenju, ukupno 944.000 putnika je koristilo usluge Er Srbije između januara i juna ove godine, što je oko 70 procenata više nego u istom periodu 2013.

"Na dobro smo putu da stvorimo profitabilnu, snažnu aviokompaniju do kraja tekuće finansijske godine, u skladu sa obavezom koju imamo prema akcionarima, Vladi Srbije i Etihad ervejzu ", rekao je generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.

On je rekao da očekuje nastavak trenda rasta i u drugoj polovini 2014. godine.

"Očekujemo da će se trend rasta nastaviti i u drugoj polovini 2014. godine, kada ćemo nastaviti proces ponovnog povezivanja Balkana sa novim tržištima, kombinacijom direktnih letova i proširenja saradnje sa našim kod-šer partnerima", rekao je Kondić.

U Er Srbiji su naveli da ubrzani rast regionalne mreže linija Er Srbije ka ukupno 38 destinacija do kraja juna 2014, jedno novo ičetiri proširena kod-šer partnerstva i savremenija i pouzdana flota su ključni faktori rasta broja prevezenih putnika i obima tereta.

Prema rezultatima poslovanja za prvih šest meseci, Er Srbija kargo je je prevezao ukupno 907 tona tereta, što predstavlja rast od 65 procenata u poređenju sa prvom polovinom 2013. godine, dok je prihod od prevoza tereta povećan 32 odsto.

Kapacitet za prevoz putnika Er Srbije, koji se meri proizvodom ukupnog broja raspoloživih sedišta i ukupno pređenih kilometara (Available Seat Kilometers - ASK), je iznosio 1.588 miliona do kraja prve polovine 2014, što predstavlja rast od 85 procenata u odnosu na isti
period prošle godine.

Od 26. oktobra 2013, kada je kompanija počela da posluje pod imenom Er Srbija, u upotrebu je uvedeno devet aviona Erbas (Airbus), od kojih su dva aviona A320 predata u drugom kvartalu 2014, čime je prosečna starost flote umanjena sa 25 godina na 10 godina.

Navodi se da je uprvoj polovini ove godine, Er Srbija je uspostavila 11 novih linija.

Rast Er Srbije doveo je i do otvaranja značajnog broja novih radnih mesta, tako da je u prvoj polovini 2014. zaposleno 300 ljudi, a u planu je i da se ponovo pokrene program obuke pilota-kadeta.

Tehnički sektor Er Srbije je zaposlio 44 inženjera i tehničara kako bi se uspostavila služba održavanja na međunarodnom Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, navodi se u sapštenju.

Na osnovu ugovora Vlade Srbije i Etihad ervejza iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Air Serbia je počela sa radom kao nacionalni avioprevoznik Srbije 26. oktobra 2013. na osnovu ugovora Vlade Srbije i Etihad ervejza iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Na osnovu tog ugovora srpka aviokompanija Jat ervejz promenila je ime u Er Srbija, a Etihad evrejz je postao vlasnik 49 odsto akcija Er Srbije. Preostalih 51 odsto akcija je u vlaasništvu Vlade Srbije.

Aviokompanija Er Srbija trenutno ima flotu od 10 uskotrupnih i pet turboelisnih aviona.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image