• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vicepremijer:Strane firme dolaze, problem Železara

Izvor Tanjug

Prvi potpresednik vlade Ivica Dačić izjavio je danas da povoljan ambijent omogućava dolazak novih stranih investitora, tako da je u ovoj i narednoj godini planirano otvaranje niza novih kompanija u Srbiji.

On je u Skupštini Srbije istakao i da je Vlada odlučna u pronalaženju strateškog partnera za Železaru Smederevo , jer je, dodao je, adekvatno rešavanje statusa tog preduzeća veoma važan momenat u funkcionisanju ekonomije Srbije sa mnogo aspekata.

"Značaj železare, jedinog proizvođača kvalitetnog čelika u Srbiji izuzetno je veliko za snabdevanje svih domaćih kompanija koje su kupci železarinih proizvoda i njenih dobavljača", istakao je Dačić.

On je precizirao da je ove godine planirano postavljanje kamena temeljca i otvaranje novih kompanija, kao što su Džonson elektriks u Nišu, Kalcedonia u Subotici, Mišelin u Pirotu, Leoni u Doljevcu, RKS u Smederevu, a u narednoj Svarovski u Subotici , Nort Karton u Jagodini i Geoks u Vranju.

 Dačić je rekao da je među najuspešnijim primerima partnerstva saradnja sa kompanijom Al Ravafed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, podsetivši da ugovor sa tom kompanijom predviđa osnivanje zajedničkog preduzeća za investiranje u poljoprivredi Srbije.

Celokupna investicija od 140,5 miliona evra obezbeđuju UAE, dok Srbija nema takvu vrstu investicione obaveze, napomenuo je Dačić.

Prvo ulaganje novoosnovanog preduzeća predstavljaće kupovina dela imovine dva poljoprivredna društva u restrukturiranju AD Bačka iz Sivca i Jadran AD iz Nove Gajdobre u iznosu od 22 miliona evra i time će se omogućiti otplata dugovanja tih privrednih društava, naglasio je Dačić.

On je podsetio i da je tek ova vlada uspela da privatizuje JAT čiji su prosečni godišnji gubici od 2003. godine bili 35 miliona evra, kao i da se očekuje da će, zahvaljujući privatizaciji te aviokompanije koju je obavio Etihad, Er Srbija 2014. godinu završiti sa profitom.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image