• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetska banka:Nismo stopirali pregovore sa EPS-om

Izvor Tanjug

Svetska banka ni u jednom momentu nije stopirala pregovore o kreditu sa EPS-om od 30 miliona dolara, nemenjenog za ispumpavanje vode sa kopa "Tamnava Zapadno polje", potvrđeno je danas Tanjugu u Kancelariji te banke u Srbiji.

Svetska banka je sve vreme pokušavala da sa EPS-om nađe rešenje da ta banka finansira projekat ispumpavanja vode sa kopa u Kolubari, rekla je savetnik za odnose sa medijima u Kancelariji Svetske banke u Srbiji, Vesna Kostić.

Pojedini beogradski mediji danas su objavili da je Svetska banka stopirala pregovore o kreditu sa EPS-om, nemanjenom za poslove ispumpavanja vode sa kopa u Kolubari jer, kako je navedeno, EPS nije ispunio plan o ekologiji i tendersku proceduru Svetske banke, koja bi sa 30 miliona dolara trebalo da finansira ovaj projekat.

Iz EPS-a su ranije danas takođe saopštili da je Svetska banka odobrila Plan zaštite čovekove okoline za ispumpavanje vode sa kopa "Tamnava - Zapadno polje” i da ta banka ni u jednom momentu nije stopirala projekat.

Taj plan, koji su pripremili stručnjaci EPS-a, odobren je sinoć i time su ispunjeni svi uslovi za početak pregovora o kreditu od 30 miliona dolara kojim će se finansirati ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava - Zapadno polje”, saopštio je EPS.

EPS ističe da pregovori o kreditu, za koji se očekuje da će biti odobren 3. oktobra, sve vreme teku predviđenom dinamikom i najavljuju da će ispumpavanje vode iz "Tamnava - Zapadnog polja” početi sredinom septembra, posle javne rasprave o Planu zaštite čovekove okoline i nakon što se razmotre pitanja pokrenuta u javnoj raspravi, kako bi se uvažilo ono što je bitno za očuvanje čovekove okoline.

Ispumpavanje vode sa tog kopa u Kolubari izvodiće srpsko-rumunski konzorcijum, predvođen firmom "Energotehnika Južna Bačka", pošto su prethodno pobedili na EPS-ovom tenderu za taj posao. Rok za završetak tog posla je 90 dana od početka radova.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

lodic

kao prvo ispumpavanje je pocelo.

dalabu

Ista ekipa drma vec godinama... pozdrav...

Dara

Mislite, verovatno, narod će da plati, jer koliko znam, EPS nas dere. Hoće li sad odgovornima da se zapleni imovina i naplati ovo murdarenje?

special image