• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Indijci žele da u Boru prave plavi kamen

Izvor Tanjug

RTB Bor i USHA Industries iz Nju Delhija potpisale su memorandum o razumevanju, u kojem su predstavnici indijske kompanije izrazili spremnost da ulažu u proizvodnju bakar-sulfata (plavog kamena).

Potpisivanjem protokola o poslovno-tehničkoj saradnji, USHA se saglasila se da investira i u preradu plemenitih metala u majdanpečkoj Zlatari, ali i u plasman srebrnog i zlatnog nakita na tržište Azije.

Ove investicije otvoriće vrata RTB-u Bor i omogućiti mu da pod okriljem naše kompanije prodaje svoje proizvode na velikom indijskom tržištu, kaže direktor USHA Industries Naven Agarval.

Direktor RTB-a Blagoje Spaskvoski je rekao da je to veliki izazov, da im ostaje da se organizuju, krenu u proizvodnju i obezbede određeni profit. Očekuje se da će najdalje za tri meseca biti potpisan ugovor, navodi se u saopštenju RTB-a.

USHA će uložiti u proizvodnju plavog kamena , koji bi se dobijao iz raskrivke, luženjem basenskih tehnogenih sirovina sa borskog, kriveljskog, cerovskog i majdanpečkog kopa, kao i iz deponovane jalovine na borskom flotacijskom jalovištu.

Prva investicija, proizvodnja bakar-sulfata iz jalovine, podrazumeva ne samo nova radna mesta, već i stoprocentni izvoz u Indiju, a USHA ima sedamdesetogodišnje iskustvo na tržištu hemijske industrije - borne kiseline, plavog kamena i cink-oksida, rekao je Agarval.

On je dodao da je Indija veliko tržište, ima 1,3 milijardi stanovnika, pa smatra da će te investicije otvoriti vrata RTB-u i omogućiti mu da pod okriljem indijske kompanije prodaje svoje proizvode.

"Plasman srebrnog i zlatnog nakita iz majdanpečke Zlatare, na indijsko tržište koje je po potrošnji zlata najveće u svetu, za nas predstavlja veliki izazov, iako ga mi ni mikronskim delom ne možemo pokriti", kazao je on.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image