• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Organizatori Prajda: Sve podseća na scenario 2013.

Izvor mondo.rs

Organizacioni odbor Parade ponosa Beograd izrazio je danas zabrinutost zbog informacija da će tek večeras Biro za koordinaciju rada službi bezbednosti doneti konačnu odluku o njenom održavanju.

Pojedini beogradski mediji preneli su da će večeras na sednici Biroa za bezbedsnost koja će biti održana večeras u 21.00 sat biti doneta konačan odluka i održavanju Parade ponosa.

U saopštenju, organizacioni odbor je naveo da to podseća na scenario od prošle godine, kada je održavanje Parade bilo zabranjeno.

"Očekujemo od Biroa da proceni bezbednosnu situaciju, da sva lica i organizacije koji predstavljaju pretnju budu odmah privedena pravdi, čime će se stvoriti mogućnost za bezbedno održavanje Prajda", naveo je organizacioni odbor.

Organizatori Parade ponosa ranije danas su izrazili nadu da će šetnje ove godine biti, ali nisu mogli to i da garantuju. Oni su napomenuli da je klima ovaj put mnogo povoljnija nego što je to bilo ranijih godina.

Maršruta

Učesnici Prajda bi, prema planu, trebalo da od zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici krenu Ulicom kneza Miloša do Skupštine Srbije gde će skrenuti na Trg Nikole Pašića, a kod Gradske skupštine biće završeno okupljanje.

 "Imali smo susrete sa ministrima: za evrointegracije Jadrankom Joksimović, za kulturu Ivanom Tasovcem, sport i omladinu Vanjom Udovičićem i najvažniji sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem. Državne institucije nas podržavaju, a da li je ta podrška iskrena znaćemo samo ako se ove godine održi Prada ponosa", rekao je jedan od organizatora Nedelje ponosa Boban Stojanović.

Prema njegovim rečima, utisak je da je atmosfera ipak bolja nego ranijih godina. Tome su, kako kaže, doprineli i mediji koji su ove godine mnogo manje pisali o mogućim apokaliptikčkim scenarijima, razbijenim glavama i devastiranom gradu.

Zato se organizatori nadaju da će ove godine Parada ponosa ipak biti održana.

Ako se njihove nade obistine, učesnici će se okupiti u periodu od 11:30 i 12:30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici.

30 događaja, više učesnika

Organizatori su napomenuli da je za nedelju dana Nedelje ponosa održano 30 događaja, da nije bilo nikakvih problema i da je sve prošlo u najboljem redu. To je doprinelo da je više ljudi iz gej zajednice pratilo ove programe.

Učesnici prajda moći će da na mesto okupljanja dođu prolaskom korz tri punkta:

- Od Slavije

- Od zgrade Londona

- Od Železničke stanice, gde se nalazi i punkt za ulazak novinara.

Organizatori su apelovali na učesnike da se blagovremeno upute na mesto okupljanja i da imaju na umu da će saobraćaj biti redukovan.

Stojanović je napomenuo  da je jedino pitanje šta će se desiti sa paradom ukoliko se dogodi neki incidenti na danas najavljenim skupovima.

"Javnost nikada nije obaveštena o bezbednosnim rizicima današnjih skupova", dodao je Stojanović.

VUČIĆ ODLUČUJE

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da je pozitivan znak što članovi Vlade daju podršku Nedelji ponosa i Paradi, a da je na premijeru da odluči šta će kog dana da radi.

"Odluka je na predsedniku Vlade da odluči šta će kog dana da uradi", rekao je Devenport odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše Vučićevu izjavu da se neće pojaviti na Paradi ponosa.

Prema njegovim rečima, značajno je to što su se članovi Vlade koju predvodi Vučić sastali sa organizatorima Parade ponosa.

"Mislim da je time poslat pozitivan signal od strane Vlade", rekao je Devenport dodajući da je to "snažna poruka podrške".

Tagovi

Komentari 41

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gorant

Treba im podeliti krampove,pa u rudnik,neka tamo setaju.

CRNOKOSA

Vecito "ispasta" zel. stanica, jadna ona.

Johny

U svetu je mnogo onih sa izopacenom seksualnoscu i seksualnim egzebicionizmom. Da li i njima treba da dozvolimo da setaju?

special image