• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poskupljuje gas za domaćinstva

Izvor MONDO/Agencije

Nova cena gasa za sva domaćinstva iznosiće 49 dinara po metru kubnom (bez PDV-a), saopštila je ranije Agencija za energetiku.

U Srbiji 10 odsto domaćinstava, odnosno njih 249.000, ima priključak na gas.

Gas za ostale kupce poskupeo je 1. novembra u proseku za 3,6 odsto i nova prosečena cena gasa za sve kupce je 45 dinara po metru kubnom.

Do promene cena tog energenta došlo je zbog rasta kursa dolara kojim se plaća uvozni gas, obrazložila je Agencija, predizirajući da se regulisana cena gasa menja kada dođe do promene nabavnih cena i odnosa uvoznog i domaćeg gasa, a usklađuje se i sa promenama petnaestodnevnog proseka kursa dolara.

Cena po kojoj se gas uvozi, menja se kvartalno i određuje se za svaki naredni kvartal na osnovu prosečne cene tri derivata nafte na relevantnoj berzi u protekla tri kvartala.

,

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Strux

Ovo stvarno više nije u redu...Ko vas je doveo na vlast nek plaća sve ovo što je poskupelo. Mislim stvarno su im bedne fore, smanjuju plate i penzije a cene samo skaču...Ja ne razumem ko je bre glasao za ove nesposobnjakoviće koji nas sahranjuju iz dana u dan. Rekao sam još davno pravićemo demokrate od blata jer su oni fetusi za ove šabane...

xy

Ovo je trece poskupljenje za prethodnih 20 dana!!!!Alo bre,pa dokle vise,alo breeeeeeeeee

Marko Marko

Zbog toga sto sve poskupljuje, treba smanjiti plate i penzije. To su reforme, dok ne postanemo bedni i gladni. Svakako tu su i sudski izvrsitelji. ako ne platite i ako zavrnete drzavu. Uvek sam voleo da zivim u svojoj drzavi, a sada kopam i rukama i nogama da je napustim. Ovo nije zivot, ovo je mrcvarenje sopstvenog naroda.

special image