• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted nema dovoljno igrača za derbi s Arsenalom

Izvor Tanjug

Šta će raditi Van Gal, ako se ispostavi da nijedan od 13 povređenih fudbalera ne bude spreman do subote i gostovanja na "Emirejtsu"?

Luk Šo, Ešli Jang, Džesi Lingard, Džoni Evans, Rafael, Fil Džons, Markus Roho, Radamel Falkao, David De Hea, Majkl Karik, Deli Blind i Angel Di Marija.

Na ovih 13 (slovima: trinaest) fudbalera menadžer Mančester junajteda Luj van Gal sigurno ili verovatno neće moći da računa za vikend kada ga očekuje veliki derbi sa Arsenalom i Arsenom Vengerom.

Holanđanin ima 23 licencirana igrača za Premijer ligu, ali neke apsolutno ne koristi, poput Andersona, Lingarda, Marnika Vermijla, Bena Amosa, Darena Flečera...
Od onih koji imaju reprezentativan broj takmičarskih minuta ove sezone, potpuno zdravi i spremni su Vejn Runi, Kris Smoling, Huan Mata, Robin van Persi, Ander Erera, Antonio Valensija, Adnan Januzaj i Maruan Felaini, donekle. Dakle - osmorica.

Tu je uvek da pripomogne štoper/tinejdžer Patrik Mekner, a šansu će verovatno dobiti još nekolicina U21 fudbalera...

Za neke igrače, poput Di Marije, Falkaa i Šoa, šanse još postoje, ali ako oni i zaigraju u subotu, jasno je da neće biti 100 odsto fit i da u utakmicu neće ući posle nedelje "punog" treninga.
Di Mariju je u 18. minutu prijateljske utakmice Argentina - Portugalija (0:1), upravo na "Old Trafordu", povredio fudbaler Mančester junajteda na pozajmici u Sportingu iz Lisabona, Nani. On je obavio snimanja u mančesterskoj bolnici i, kako kaže, nada se da će moći da igra, makar pod bolom.
"Bio je jak udarac, samo da otok spadne, probaću da igram", rekao je Di Marija.
Otprilike u isto vreme, tokom prijateljske utakmice između Škotske i Engleske (1:3) u Glazgovu, na "Seltik parku", Šo je obnovio povredu koja mu je smetala na početku sezone i zbog koje nije dugo igrao.

"Moramo da sačekamo, ali nadam se da ću biti spreman za 'Emirejts'", rekao je Šo, koji je stvari pogoršao odlukom da ne traži zamenu u trenutku povrede, već je takav proveo još 15 minuta na terenu.

Van Galu su se povređeni sa okupljanja reprezentacija vratili i golman De Hea, koji je prilično "izvrnuo" prst ruke, kao i vezista Blind, koji je iznet s terena tokom utakmice između Holandije i Letonije. Oni neće moći da igraju gotovo izvesno...

Ako je Van Galu za utehu, i kod Vengera je poduži spisak povređenih igrača, skoro hronično, a poslednji koji je posetio lekara je bivši as Junajteda, Dani Velbek, koji se takođe požalio na povredu na "Seltik parku".

Zvanično, u Arsenalu, povređeni su Velbek, David Ospina, Loran Košelni, Matije Debuši, Mikael Arteta, Abu Dijabi i Mesut Ozil.

Komentari 259

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

skols

Ima manco jak sastav igrace i saw i anhel..dakle odbrana mekner saw rafael smoling felaini herera dimarija mata runi rvp ili mozda falkao pocne mec..mislim dace pobedit junajted jer je arsenal kilava ekipa ove sezone.

aca

Nadam se da ce RVP dati bar jedan cisto da se nerviraju. :)

graduate

Lindegard Valensija-McNair-Smoling(Kerik)-So Felaini-Erera Januzaj-Mata Runi-RVP

special image