• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smenjen ceo Nadzorni odbor EPS-a

Izvor mondo.rs

Vlada Srbije danas na sednici Vlade smenila ceo Nadzorni odbor EPS-a. Novi predsednik NO profesor dr Branko Kovačević sa Elektrotehničkog fakulteta BU.

Ovu informaciju za "Blic" je potvrdio jedan od članova nadzornog odbora.

Nadzorni odbor EPS čine prof. dr Aca Marković koji je vršio funkciju predsednika, dok su članovi Nadzornog odbora bili Aleksandar Trifunović, Dejan Trifunović i Aleksandar Jokić.

Za "Blic" je rečeno da je ovo bilo očekivana odluka.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da će novi Nadzorni odbor funkcionisati u korak sa planovima Vlade Srbije, a da je predsednik tog odbora profesor dr Branko Kovačević izabran kao nestranačka i stručna ličnost, podsetivši da je on dekan Elektrotehničkog fakulteta i doskorašnji rektor Univerziteta u Beogradu.

Novi Nadzorni odbor

Novi članovi NO EPS-a su Aleksandar Gajić, redovni profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu i šef katedre za hidraulične mašine i energetiku na tom fakultetu, i Dejan Popović, inženjer rudarstva i dugogodišnji direktor JP za podzemnu eksploataciju uglja Resavica, rekao je Antić. Novi član tog odbora je i Branislav Marković, inženjer rudarstva, kao i Aleksandar Trifunović, mašinski inženjer zaposlen u Narodnoj banci, dodao je ministar.

Zahvalivši dosadašnjim članovima NO EPS-a, jer su dali značajan doprinos rezultatima rada te kompanije, Antić je kazao da se ne slaže sa ocenom da je stari NO smenjen, već razrešen, pošto već neko vreme funkcioniše u krnjem sastavu, jer su dva njegova člana premeštena na druge funkcije, a u prethodnom sastavu nije bilo ni predstavnika zaposlenih u EPS-u, što je neophodno i u skladu sa Statutom kompanije.

Antić kaže da očekuje da će plan reorganizacije EPS-a biti usvojen u narednih nekoliko nedelja i naglasio da je izuzetno zadovoljan kvalitetom novog Nadzornog odbora te kompanije koja treba da sprovede program reorganizacije.

Idemo ubrzano u proces reorganizacije, prvi rezultati se očekuju do Nove godine, a potpuniji efekti u prvom i drugom kvartalu 2015. godine, rekao je Antić novinarima povodom imenovanja novog Nadzornog odbora EPS-a.

Antić je naveo da je Ministarstvo energetike danas uputilo ostalim ministarstvima na mišljenje program reorganizacije EPS-a i da očekuje da ga Vlada Srbije uskoro usvoji.

Taj program, kako je naveo, treba da obezbedi da EPS postane moderna, efikasna tržišno orijentisana kompanija i da istovremeno definiše osnovne grupacije u okviru EPS-a umesto dosadašnjih 13 privrednih društava.

To će, kako je istakao, obezbediti daleko bolje finansijske rezultate EPS-a od postojećih.

"Reč je o jednom ozbiljnom procesu koji zahteva novu energiju i posvećenost sa ciljem da EPS ostvari značajno bolje finansijske rezultate", rekao je Antić.

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srbijanac

Još jedna pobeda nad crnogorijanskim parazitima u Srbiji.

TRN U ...

Ne treba privatizovati ni eps, ni telekom, niti bilo koju firmu koja moze da donosi prihode, samo treba zavesti red, ali za to ova vlast svakako nije sposobna.

Zerborus

@TRN U ... Немогуће је за њих да воде државу у нео-либералном систему, а да нешто остане у државном власништву. Док год бирачко тело гласа за нео-либерале тако ће да буде!

special image