• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd na vodi za dve godine, tvrdi Al Daheri

Izvor Tanjug

Ambasador UAE u Beogradu Džuma Rašid al Daheri izjavio je danas da se projekat "Beograd na vodi" odvija po planu i da će prestonica Srbije za dve godine "imati nešto neverovatno".

"Projekat 'Beograd na vodi' je veoma veliki i važan projekat za obe zemlje i oba naroda", rekao je Al Daheri u intervjuu Tanjugu.

Ambasador UAE je kazao da se sve odvija po planu i da će realizacija projekta početi za vrlo kratko vreme, mada nije mogao da precizira tačan datum.

"Realizacija projekta će trajati, jer to nije lak zadatak, ali možemo da kažemo da ćemo za dve godine imati nešto neverovatno ovde u Beogradu, zbog čega ćemo svi biti srećni", rekao je on.

"Beograd na vodi" će, prema njegovim rečima, promeniti lice glavnog grada Srbije i učiniti ga turističkim centrom i za druge zemlje.

Glavni investitor je, prema njegovim rečima, kompanija Igl hils (Eagle Hills), sa sedištem u Abu Dabiju, ali s obzirom na kompleksnost projekta vrednog četiri milijarde dolara, moguće je da će biti investitora i van UAE jer ima mnogo zainteresovanih za ulaganje.

Ambasador Al Daheri je rekao da će u realizaciji projekta svakako učestvovati srpske kompanije, što, kako je napomenuo, i jeste cilj, a da će možda biti i međunarodnih kompanija.

"Srbija ima dobre građevinske kompanije, veoma profesionalne, i to je poznato i u našoj zemlji i u svetu", istakao je on i dodao da će posla biti za razne grane industrije.

Al Daheri je ocenio i da Srbija ima veliki potencijal u poljoprivredi i da ima dosta investitora zainteresovanih za ulaganja u tu oblast.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image