• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Železaru se prijavilo devet interesenata

Izvor Beta

Devet firmi poslalo je pisma da su zainteresovane za kupovinu Železare Smederevo, a rok za dostavu pisama ističe danas u ponoć. Država će raspisati tender do kraja nedelje a novi vlasnik se očekuje u januaru.

Kako saznaje Radio-televizija Srbije, za Železaru su na javnom pozivu zainteresovani ruski Krasni oktobar i United Machinery Corporation, zatim United Group SA iz Luksemburga, RE Alloys SP ZOO iz Poljske, britanski North London Trade Centre Limited, holandski Esmark Europe B.V., zatim Prominvest AG Switzerland i Steel + Metal One Holding AG iz Švajcarske i na kraju Rafflesia Trading Pvt. Ltd iz Bangladeša.

U Vladi je RTS-u potvrđeno da će procedura oko privatizacije biti završena u januaru, da će narednih dana odabrati model privatizacije, a do kraja nedelje raspisati transparentan tender, po evropskim propisima.

Izvršni direktor Železare Bojan Bojković rekao je da je važno da posle ugovora o prvatizaciji visoka peć koja sada radi sa 65 odsto kapaciteta može da počne sa radom u punom obimu, a da se odmah nakon toga pokrene i rad druge visoke peći.

"Videćemo od svih strateških partnera šta ko nudi, broj zaposlenih, maksimirane proizvodnje i dugoročnost same investicije, da se sam strateški partner obaveže da će više godina ili decenija ostati u Smederevu i proizvoditi srpski čelik", kazao je Bojković.

Država godišnje iz budžeta za rad Železare izdvaja više od 100 miliona dolara.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kk partizan zagreb igokea nis mts

groBARI, evo šanse da dodjete do sponzora! Krasni oktobar je zainteresovan za železaru, a vas je natrpao u novembru, pa sa njima imate iskustva.

smms

kakva će to otimačina biti,ko će je kupiti. mnogi će ostati razočarani što nisu mogli da je kupe. bravo vučiću kako vodiš politiku. tebe da nema,željezara propade isto kao i ovaj narod.

special image