• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi grade luku, hoće da kupe PKB?

Izvor Tanjug

Uz modernizaciju pruge Beograd - Budimpešta i Termoelektrane Kostolac (blok 2), kineski investitori zainteresovani su i za kupovinu PKB, izgradnju luke na Dunavu i bescarinske zone u Krnjači, pišu "Novosti"

Prema informacijama tog lista, i to će biti ključni projekti koje će razmatrati vodeći ljudi Kine i 16 zemalja Centrane i Istočne Evrope na trećem zajedničkom samitu, koji počinje u Beogradu.

Srpski državni vrh je, navode ''Novosti'' pripremio skoro 70 projekata, vrednih oko dve milijarde evra - od energetike, infrastrukture, farmaceutske industrije do turizma, koji će biti ponuđeni kineskom premijeru Li Kećijangu i šefovima vlada Mađarske, Slovenije, Poljske Slovačke, Češke, Rumunije, Letonije, Litvanije, Estonije, BiH, Makedonije, Crne Gore Bugarske i Albanije.

Osim signalizacije pruga, gradnje obilaznice oko Beograda, odnosno mosta kod Vinče, kao i dve termoelektrane, u fokusu kineskih privrednika naći će se i brojna srpska preduzeća, za čiju privatizaciju su zainteresovani - od Prve petoletke do kruševačkog Rubina.

Osim ekonomskog predznaka, samit CIE će biti prilika da se pod jednim krovom, u Palati Srbija, raspravlja o najaktuelnijim svetskim političkim pitanjima.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

da

A, kanal od Egejskog Mora?

special image