
Potrebno:
- 2 krompira srednje veličine, iseckana na kockice
- prstohvat soli
- mleveni crni biber
- 150 grama kvalitetne sirove kobasice
- crvena paprika iseckana na rezance
- šaka čeri paradajza
- 6 jaja
- svež peršunov list, iseckan sitno
- hleb po želji
Priprema:
Krompir kratko obarite u slanoj vodi i potom ga dobro ocedite. Isecite kobasicu na kolutove i pecite je u tiganju dok ne pusti masnoću, dodajte biber, krompir i paradajz i vratite na šporet. Pecite dok sve ne porumeni. Dodajte jaja, jedno po jedno, neka ostanu cela. Posolite i pobiberite, pa sve zajedno pecite ne duže od pet minuta, ii onoliko koliko volite da jaja budu pečena. Pospite peršunom, servirajte uz hleb, koji takođe možete da prepečete, i uživajte u 2015. godini!
Pridruži se MONDO zajednici.