• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada donela odluku: Stečaj za 188 firmi

Izvor MONDO/Agencije

Vlada Srbije usvojila je Akcioni plan kojim će se pokretanjem stečaja okončati postupak privatizacije u 188 preduzeća u kojima nema proizvodnje, ni zainteresovanosti potencijalnih investitora, ili je u njima poslovanje neodrživo.

Vlada je, kako je saopšteno, naložila Ministarstvu finansija - Poreskoj upravi i Fondu za razvoj Srbije da pokrenu postupak stečaja u tim preduzećima.


U 76 ovih preduzeća nema zaposlenih radnika, a u 50 preduzeća ima manje od pet zaposlenih. U svim preduzećima će biti sprovedeni socijalni programi, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela i Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" kojom se, do 31. Jula ove godine, maksimalna maloprodajna cena vekne hleba ograničava na 46 dinara.

Vlada je usvojila i Predloge zakona o izmenama i dopunama Zakona o hemikalijama, o biocidnim proizvodima, kao i o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine.

Ministar privrede Željko Sertić rekao je da će se kroz privatizaciju i investicione programe pokušati da se radnici preduzeća koja će otići u stečaj prebace u druge firme, jer ima nedostatka kvalifikovane radne snage.

Sertić je rekao da tih 188 preduzeća nema nikakvu mogućnost da nađe kupca, da ide u stečaj, a da je reč o 5.000 radnika.

Među tim preduzećima su, kako je ministar naveo, "Kula trans", "Autosaobraćaj", "Ei Niš".

Razgovarali smo sa sindikatima kako bi za svako od 512 preduzeća pronašli najbolji model, rekao je Sertić, istakavši da je Vlada Srbije za preko 65.000 radnika napravila neku vrstu modela privatizacija.

Proces privatizacije upravo kreće i teško je pretpostaviti šta će se događati, rekao je Sertić.
Važno je da svaku privatizaciju uradimo kako treba i borićemo se za svakog radnika, svako radno mesto, dodao je ministar.

Što se tiče pregovora sa Esmarkom o smederevskoj Železari, Sertić je rekao da su oni naporni, da još uvek traju i izneo očekivanje da ćemo za 10 do 15 dana imati "dobre vesti" za Srbiju.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

mare

Nisi mnogo propustio,onaj Maric misli da je hrabar novinar a on... Na svako pominjane velikog vodje i onog iz Bajcetine prekida govor Seselja i menja temu.

?e?e?

bila sinoc, sto nisi gledao...

velja

da li neko mozda zna kada ima repriza cirilice sa Seseljem na happy tv, pustili ga u 'udarnom terminu' u 9 ujutru, i ja propustih.

special image