• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EU: Srbija ne sme da pomaže Železari

Izvor MONDO/Agencije

Evropska unija je spremna da razgovara sa Vladom Srbije o restruktuiranju Železare Smederevo, ali upozorava da ta kompanija od 1. februara ne sme više da prima državnu pomoć.

To je izjavila portparolka evropskog komesara za susedesku politiku i pregovore o pridruživanju  Maja Kocijančić.

"Komisija je primila k znanju neuspešne pregovore o privatizaciji smederevske železare i spremna je da što pre bude moguće otvoreno i konstruktivno razgovara o tome sa Vladom Srbije", rekla je Kocijančić.

Ona je kazala da u EK smatraju da bilo kakvo restruktuiranje treba da obezbedi nastavak rada kompanije.

Portparolka nije želela da komentariše navode u beogradskoj štampi da je Han obećao premijeru Aleksandru Vučiću pomoć EU oko železare, ali je podsetila da metralurški sektor, pa ni železara, od 1. februara ne smeju da primaju nikakvu državnu pomoć.

Srbija se na ovo obavezala potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, navela je Kocijančič.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han je, kako je objavio list "Blic", navodno je nagovestio mogućnost, da ukoliko američki Esmark ne kupi Železaru, EU pomogne da naredni pokušaj prodaje bude uspešniji.

Zasad nisu poznati detalji tog dogovora, ali prema tvrdnjama izvora lista sve pojedosti biće poznate do 31. marta. 

Vlada Srbije je juče odlučila da ne prihvati ponudu kompanije Esmark za Železaru Smederevo jer nije bila povoljna i garantovala opstanak Železare i ne potpiše ugovor o prodaji većinskog paketa Amerikancima.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

macho

sto bi dr nele I kompanija rekli ...''sta, nemas kredit ?? .... odmah hapsi-pali , odmah hapsi-pali .... eu je gora od bilo kakve inkvizicije ...

lol

hahahaha pa ovo je licemerstvo nemogucih razmera

Harvey

A sto onda neko iz EU ne kupi Zelezaru? Pa sta cekaju, ako smo mi uopste saveznici, i da zelite najbolje za Srbiju. A bune se kad Rusi ili Kinezi kupuju po celom Balkanu, i kako oni preuzimaju kontrolu i uzimaju sva strateska mesta....i jos se obradovali kad je propao Juzni tok, i cela Jugoistocna Evropa da treba da se smrzava i jos kazu da EU da je to za nase dobro, a bez gasa ne mogu da rade sve ustanove, pogotovo skole, industrije tj srednja preduzeca koje sa bave proizvodnjom... Pa kako onda EU i USA zamislja da budemo saveznici i prijatelji i da budemo verni njima i da istovreme Srbija bude siromasna i gladna i da radi za minimalac i jos da se smrzava, i mladi odlaze...

special image