• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Albancima gradimo autoput i prugu

Izvor Tanjug

Tehnička radna grupa Srbije i Albanije će u Beogradu razmatrati projekte od regionalnog značaja - gradnju pruge i autoputa koje će premijeri dve zemlje predstaviti u maju Evropskoj komisiji, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije.

 Zorana Mihajlović je uoči sastanka radne grupe izjavila novinarima u Palati Srbija da će se razgovori pre svega fokusirati na gradnju autoputa Niš-Priština-Tirana, kao i rekonstrukciju i dogradnju pruge Beograd-Bar, koja će najverovatnije od Podgorice imati nastavak ka Albaniji i lukama u toj zemlji.

Kako je navela, ta dva projekta za izgradnju autoputa i pruge koštaju skoro dve milijarde evra, ali pošto je to veliki iznos, dve zemlje će se fokusirati na prioritete u tim projektima.

Ona je rekla da će tek biti razmotreno kako će se finansirati ti projekti s obzirom na to da Srbija i Albanija nemaju dovoljno novca i ne mogu više da se zadužuju, kao i da Srbija ima strateška pratnerstva sa pojedinim zemljama i da bi i tako mogla da obezbedi novac.

Mihajlović je podsetila da je pre desetak dana u Tirani formirana radna grupa koja se bavi infrastrukturnim projektima i istakla da je infrastrukturni razvoj uslov privrednog razvoja i stabilnosti zapadnog Balkana.

"Već danas ćemo imati okvirne dogovore o ta dva projekta, a za desetak dana ćemo se ponovio sastati u Tirani", rekla je Mihajlović, koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je kazala da će u te razgovore biti uključeni i predstavnici Crne Gore i Prištine.
Radna grupa je formirana nakon dogovora premijera Srbije i Albanije Aleksandra Vučića i Edija Rame u avgustu prošle godine kada su u Berlinu predstavljeni projekti od regionalnog značaja.

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

BRAVO ZA SIPTARE

E DOBISE KOSOVO I JOS IM SRBIJA GRADI VELIKU ALBANIJU.BRAVO VUCICU.

I tako...

Pogača na ljebac-beše tako poslovica??Ovo je toliko jadno da nemam reči..

DEKI-NS

Nemojte biti smiješni pa morao se nekako povjezati jug Srbije sa Jadransko-Jonskom magistralom,to vam je dobro zbog regionalnog razvoja,šteta što vi nemate Mila ko mi,čovjek je prevozao Hrvate i Bošnjake žedne preko vode,magistrala koja će biti plaćena iz IPA fondova ići će kroz Hercegovinu ka CG pa ka Albaniji i Kosovu a ne kroz Dubrovnik i Sarajevo kako su mislili suśedi.

special image