• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čitati do 18. godine preporučuje Vanja Bulić

Izvor mondo.rs

Jedan od najpoznatijih srpskih novinara, voditelj i pisac Vanja Bulić je za MONDO dao preporuku tri knjige koje bi svaka osoba trebalo da pročita tokom odrastanja.

 Vanja Bulić preporučuje šta čitati do 18.

 Vanju Bulica znamo kao voditelja kultne emisije "Biseri", ali i kao autora nekoliko besteselera "Jovano zaveštanje", "Kako sam gajio blizance", "Simeonov pecat", "Oko otoka", "Sto bisera", "Muškarac u izvesnim godinama"...

Nedavno je promovisao knjigu "Devedesete", koja sadrži cetiri Buliceva romana. "Lepa sela lepo gore" govori o ratu u Bosni, "Ratna sreca" o prilagodavanju ratnika na život u miru, "Zadah belog" propasti porodice i drogi, a "Crvena kibla" o nuklearnom lobiju u Srbiji.

Mi smo ga pitali kakve knjige on preferira i kakve su mu citalacke navike.

"Najviše volim da citam literaturu koja mi otvara prostor da mogu da pišem knjige koje pišem sada. Za svaku moju knjigu moram da procitam grdnu literaturu, dok sam radio 'Simeonov pecat' morao sam da procitam grdnu literaturu o Hilandaru i Svetoj gori. S vremena na vreme nagomilam nešto što sam volim da citam, pa to onda citam lepo, a dogada mi se i da mi mnogo mladih devojaka donosi da citam neke njihove knjige buduce, ali to su uglavnom knjige pisane na talasu "Pedeset nijansi - siva", mada se vidi da nije doživljeno i zato je to knjiga koju ne preporucujem mladima", kaže Bulic koji ce "Pedeset nijasni" ipak kupiti.

Kao oca tri sina zamolili smo Vanju Bulica da preporuci tri knjige koje bi trebalo svako da procita do svoje 18. godine.

1. "Kainov ožiljak" - Vladimir Kecmanovic i Dejan Stojiljkovic

Da vide na drugi nacin pricu o Andricu.

2. "Žena sa crnim šeširom" - Natalija Devic

Odlicno delo.

3. "Deca komunizma" - Milomir Mariic

Da vide nešto što u cemu su uživali njihovi ocevi i majke, a knjiga se sada ponovo pojavila.

___________________

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE