• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić u Beču: Srbija stub stabilnosti regiona

Izvor Tanjug

Srpski premijer Aleksandar Vučić danas je na Poslovnom forumu u Beču istakao da je ponosan što je Srbija stub stabilnosti u regionu i što ne predstavlja problem, već rešenje.

"Srbija danas želi da sprovede duboke i istinske reforme i to nas čini jedinstvenim u Evropi. Gledamo daleko ispred sebe, a ne kako ćemo preživeti 24 sata ili 24 dana", kazao je Vučić, , saopšteno je iz Vlade Srbije.

Procene su, kako je dodao, da će Srbija u ovoj godini imati privredni rast, a da će u 2016. godini taj rast biti dva odsto, za šta je potrebno da se više radi na privlačenju stranih investicija.

"Teško da iko u regionu može da ponudi bolje uslove stranim investitorima", naglasio je Vučić i pozdravio jačanje privredne saradnje Srbije i Austrije.

On je na otvaranju Poslovnog foruma "Srbija u Austriji 2015" kazao da želi veće privredno i političko prisustvo Austrije u Srbiji.

"Verujem u prijateljstvo Srbije i Austrije, verujem u ekonomske interese naše dve zemlje",istakao je srpski premijer i dodao da će Srbija s predstavnicima austrijske vlade raditi i na preuzimanju iskustava iz dualnog sistema obrazovanja, koji podrazumeva praksu u kompanijama tokom školovanja, kako bi se smanjila nezapsolenost.

Kako je saopšteno, predsednik Privredne komore Austrije Lajtl je kazao da planovi srpske vlade u reformi zemlje, da je modernizuje i priključi evropskoj porodici, zaslužuju pohvale i poštovanje.

"U privrednom smislu, Srbija je već članica Evropske unije. Raduje me što Vam je pošlo za rukom da u Srbiji sprovedete važne reforme i ja Vam u ime austrijske Privredne komore na tome čestitam. Imamo veliko poverenje u vašu državu, ali i u vaše ljude", poručio je Lajtl Vučiću.

On je istakao da "Austrija nema kratkoročne, već veoma ozbiljne dugoročne planove za saradnju sa Srbijom".

Vučić je pre Poslovnog foruma u razgovoru s Lajtlom istakao da je Austrija najveći direktni strani investitor u Srbiji, ali da mora da radi više na privlačenju i drugih stranih investicija.

"Uradili smo dosta posla u Srbiji. Nismo izabrali lakši put. Sprovodimo teške mere. Potpisali smo sporazum sa MMF. Sve to radimo u cilju ozdravljenja srpske privrede i poboljšanja ekonomske situacije", kazao je Vučić.

On je zahvalio predstavnicima austrijske Privredne komore na pomoći za reformu Privredne komore Srbije po austrijskom modelu.

Lajtl je kazao da austrijske kompanije koje posluju u Srbiji veruju u reforme koje sprovodi srpska vlada.

Vučić će danas razgovarati s predstavnicima najvećih austrijskih kompanija, a popodne će se sastati s ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom, sa kojim će obići i izložbu "Burni odnosi - austrijsko-srpski odnosi između 1836. i 1914. godine", u
Palati Porčija u Beču.

Ministar finansija Dušan Vujović pozvao je danas austrijske privrednike da ulažu u sektore u Srbiji orijentisane na regionalna i globalno tržište, a koji mogu doprineti privrednom, i rastu izvoza iz naše zemlje.

Ti investitori bi osim političke stabilnosti i podsticaja koje Srbija daje ulagačima imali i povlašćeni pristup tržištima od oko 800 miliona stanovnika, sa kojima naša zemlja ima sporazume o slobodnoj trgovini, rekao je Vujović austrijskim privrednicima na Biznis forumu Srbija -Austrija u Beču.

Vujović je privrednicima koji su zainteresovani da ulažu u Srbiji, poručio da sada mogu u našoj zemlji da dobiju građevinsku dozvolu za samo 28 dana, a izmenama niza zakona je postignut i čitav niz drugih olakšica i poboljšanja administrativnih procedura.

Zahvaljujući svemu tome u narednom periodu očekujemo otvaranje novih radnih mesta i više investicija u Srbiji, istakao je Vujović.

On je biznismene iz Austrije upoznao sa reformskim merama koje Vlada Srbije preduzima i sa makroekeonomskim okruženjem u zemlji, istakavši da je cilj te politike uspeh u fiskalnoj konsolidaciji i strukturnim reformama, posebno u javnom sektoru.

Očekujemo da makroekonomske reforme budu podržane strukturnim kreditima za restrukturiranje javnih preduzeća i velikih privrednih sistema koji mogu da povežu Srbiju sa svetom, kazao je Vujović.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

MEGALOMAN ! SVE NA ŠTETU SRBA, U KORIST EVROPE !

Urke

Sta predstavljaju ove izjave, jel ima stogod u toj supljini??

aca

A sta je sa polaganjem venaca na spomenike izginulih ljudi u bombardovanju '99. Sada te ne interesuje tvoj narod, sada te interesuje tvoj dzep i provizije koje ces uzeti od raznih firmi koje dovedes ovde!!! Grabi dok jos mozes!!!

special image